blog de borrellcc

Polítiques urbanes: estat global

L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha publicat l’informe «Estat global de la política urbana nacional 2021: assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible i de l’acció climàtica», una comparativa de 162 països.

Participeu al proper estudi de Ciutats Intel·ligents de CGLU!

La Comunitat de Pràctica de Ciutats Digitals de la xarxa internacional CGLU convida tota aquella ciutat o ens local interessat a participar en una enquesta per a recopilar dades sobre l’estat de la societat de la informació al territori, disponible fins al 31 de maig.

Consulta sobre "finances locals en temps de pandèmia"

CGLU, Metropolis i LSE Cities, a través de la iniciativa Governança de les Emergències, estan analitzant l’impacte de l’emergència de la COVID-19 en les finances de ciutats i regions. Els governs locals són essencials per a la resposta i recuperació efectives de la pandèmia de la COVID-19.

Curs en línia sobre governança de crisis #BeyondTheOutbreak

El passat 15 d'octubre, CGLU va publicar el seu primer MOOC (de l'anglès Massive Open Online Course), un curs en línia obert i massiu basat en les 17 sessions de l'Experiència d'Aprenentatge en Viu #BeyondTheOutbreak que es van fer durant el confinament, organitzades juntament amb ONU-Hàbitat i Metropolis.

Octubre urbà

Cada any, ONU-Hàbitat i els seus socis organitzen un mes d’activitats, esdeveniments i discussions sobre el desenvolupament urbà sostenible. L’anomenat octubre urbà comença amb les commemoracions del Dia Mundial de l’Hàbitat, el primer dilluns del mes, i acaba amb el Dia Mundial de les Ciutats, que se celebrarà el 31 d’octubre.

10 d’octubre: Dia europeu contra la pena de mort

El Comitè de Ministres del Consell d’Europa va decidir l’any 2007 que el dia 10 d’octubre fos el Dia europeu contra la pena de mort, per coincidir amb el Dia mundial contra la pena de mort que es commemora arreu del món.

Recull d’iniciatives i experiències per part de xarxes de municipis i organismes internacionals

L’aparició de la COVID-19 està generant una crisi mundial sanitària sense precedents que, en una primera fase, està posant al límit el nostre sistema de salut, els serveis socials i les infraestructures i que, en un segon estadi, generarà repercussions econòmiques i socials de gran impacte al territori. En altres paraules, la crisi posa a prova la capacitat del sistema d’absorbir un enorme xoc global, així com la nostra capacitat de resiliència social i econòmica.