blog de mayolag

Es cerquen ciutats pilot: convocatòria “Paper i funcionament de les Adm. Públiques en sistemes democràtics" (HORIZON EU)

El programa Horizon Europe va obrir diferents tòpics per a millorar la governança democràtica en el marc de la destinació “Recerca innovadora sobre democràcia i governança (2023/24)”. Un d’aquests tòpics porta per títol “El paper i el funcionament de les administracions públiques en els sistemes democràtics” codi HORIZON-CL2-2024-DEMOCRACY-01-09  i pot tenir especial interès pels ens locals.

2

Convocatòria “Targeted Analysis” del programa ESPON (data límit 29/03/2024)

En cas de tenir algun repte de gestió pública sobre el que des del vostre municipi es vulgui aprofundir, la Unió Europea, a través del programa ESPON, us pot ajudar. ESPON és un programa europeu que té com a objectiu promoure la dimensió territorial europea mitjançant estudis, transferència de coneixement i el foment de l’aprenentatge per part d’ens públics europeus.

Proposta de projecte EIT - New European Bauhaus Co-Create 2024

Un think tank - centre de recerca de la província de Barcelona està treballant en una proposta de projecte en el marc de la convocatòria Co-crear Nova Bauhaus Europea. Comunitats i autoritats locals contruïnt un espai públic sostenible, bell i inclusiu – 2024 (Co-create NEB) – HORIZON EUROPE (oberta) amb data límit 16 d'octubre de 2023.

Previsió d’obertura de convocatòries de la Iniciativa Urbana Europea

En el marc del Torino Cities Forum, que es va celebrar a Torí els dies 16 i 17 de març, es va donar a conèixer oficialment la Iniciativa Urbana Europea (European Urban Initiative, EUI) i es van presentar les pròximes oportunitats que es llençaran properament en el component d’Activitats de Desenvolupament de Capacitats (Capacity Building Activities).

Oportunitat: es cerca una ciutat que tingui prevista una licitació per adquisició d'autobusos per Interreg NEXT MED (correcció)

Es cerquen ciutats que  tinguin planificada una licitació de busos per incloure-les en un consorci per la 1a convocatòria del programa Interreg NEXT MED (Juny - Agost/setembre dates aproximades).

Informació:

Participeu a l'enquesta del Partenariat de contractació púbica innovadora de l’Agenda Urbana de la UE (data límit 15 de març)

La Diputació de Barcelona participa des de l’any passat en el Partenariat de l’Agenda Urbana de la Unió Europea en compra pública innovadora i responsable (en anglès, Urban Agenda Partnership on Innovative and Responsible Public Procurement).

Seminari de llançament de la 1a convocatòria SUDOE (25 i 26 de gener, Santander)

El programa Interreg VI-B Sudoe 2021-2027 es presentarà oficialment en un seminari que es celebrarà els dies 26 i 26 de gener de 2023 a Santander. 

2a convocatòria Programa Interreg Europa 2021‑2027: informació ja disponible

Informació ja disponible sobre la segona convocatòria de projectes del programa Interreg Europa 2021‑2027 que estarà oberta del 15 de març al 9 de juny de 2023.

La Secretaria del programa organitza diverses sessions per tal d’informar als futurs candidats i donar suport a l’hora de compartir idees de projecte i cercar socis. Les sessions virtuals que estan planificades són les següents:

Participació en els URBAN DAYS GIJÓN (20 i 21 d'octubre)

Tal i com ja vam anunciar, URBACT Espanya i l’Ajuntament de Gijón organitzen aquest dijous i divendres (20 i 21 d'octubre) unes jornades per presentar oportunitats de finançament europeu sobre desenvolupament urbà sostenible.

URBAN DAYS s’han marcat com a objectiu els següents punts:

Convocatòria URBACT de Xarxes de Planificació d’Accions posposada a gener del 2023

La primera convocatòria del programa URBACT IV, dedicada a les anomenades “Action Planning Networks”, no obrirà fins a gener de 2023 segons fonts del secretariat del programa.

De fet, aquesta informació ja apareix a la descripció de la sessió que el programa URBACT IV durà a terme en el marc de la Setmana Europea de les Regions i Ciutats (EWRC) el dia 11 d’octubre a les 16h.