Destacats

“Experiència d’Aprenentatge en Viu”; una proposta per fer front al COVID-19

Des de l’esclat de la pandèmia global causada pel COVID-19 i l’adopció de les mesures de confinament per part de la major part dels Estats, els governs locals i regionals d’arreu mundial s’ha posat al cap davant de la crisis i han impulsat una gran varietat d’iniciatives per tal de continuar proporcionant  a la ciutadania serveis assequibles i justos, preservant els be comuns així com els drets humans.

Cities for Global Health: participa-hi!

A l’inici de la crisi global de la COVID-19 l’organització mundial de Metropolis i l’aliança de ciutats AL-LAS, en col·laboració amb CGLU, van publicar la iniciativa Cities for Global Health, una plataforma virtual que té l’objectiu de recollir i compartir de forma ràpida bones pràctiques, eines i recursos que s’estan duent a terme per municipis i ciutats d’arreu de món, i informació rellevant per fer front a emergències sanitàries en zones urbanes, molt especialment la pandèmia de la COVID-19.

El Pla d’Acció del Comitè de les Regions per ajudar a les regions i ciutats en la lluita contra el COVID-19

Quin és l'objectiu del Pla d’Acció?

El Comitè Europeu de les Regions ha aprovat el 24 de març un Pla d’Acció en la lluita contra el COVID-19 que busca ajudar a les regions i ciutats europees a fer front a les diferents adversitats derivades de la pandèmia. Atès que les ciutats i les regions estan al capdavant d’aquesta lluita, el CdR considera indispensable que la UE posi a la disposició d’aquests ens el màxim nombre de recursos possibles per ajudar-los.

7 d’abril - Dia mundial de la Salut

El dia mundial de la salut es celebra cada 7 d’abril des de l’any 1948 per commemorar la fundació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i sensibilitzar a la comunitat internacional sobre la importància de la salut. Amb aquest objectiu, cada any s’escull un tema de salut específic d’interès global amb la finalitat de destacar una àrea estratègica de l’OMS.

Nou mapa sobre la localització dels ODS als municipis de la demarcació

https://www.diba.cat/web/ods/localitzant-els-ods Aquest mapa presenta alguns exemples sobre la localització de l'Agenda 2030 als municipis de la demarcació. És possible filtrar els continguts segons els 17 ODS, o bé conèixer els municipis que han seguit una estratègia integral d'alineament de les polítiques locals amb els ODS.