La iniciativa Interreg Volunteer Youth (IVY) facilita l'estada de joves voluntaris en projectes Interreg

L’Interreg Volunteer Youth (IVY) cofinançada per la DG REGIO i gestionada per l’Associació de Regions Frontereres Europees (AEBR, per les seves sigles en anglès) dona suport a projectes de cooperació territorial europea a través de la participació de voluntariat jove. Els participants, d’entre 18 i 30 anys, poden fer estades d'entre 2 i 6 mesos amb dues modalitats possibles:

Els Interreg Reporter, que desenvolupen funcions de comunicació, creant continguts per les xarxes socials i ajudant en l’organització d’esdeveniments. En aquest cas les entitats receptores són les autoritats de gestió Interreg, els Joint Secretariats i les autoritats nacionals.

Els Interreg Project Partner, que contribueixen a la implementacio del projecte concret. En aquest cas les entitats d’acollida han de ser membres participants en un programa Interreg. 

Els joves voluntaris Interreg han de ser residents o ciutadans de la Unió Europea o dels seus països veïns. Els voluntaris perceben una compensació d’entre 18€ i 32€ per dia, depenent de l’estat on es realitzi el voluntariat.

Les entitats que vulguin acollir un voluntari o voluntària Interreg podran fer la sol·licitud en qualsevol moment sempre que l’entitat participi en algun projecte del programa Interreg. Per més informació, veure la novetat i la convocatòria a la Guia d’Ajuts de la UE.