9 de Maig | Dia d'Europa: Construïm Europa des del món local

Dilluns, 9 de maig, celebrem el Dia d'Europa en commemoració de la Declaració de Schuman que va establir el punt de partida del procés d'integració europea: una nova forma de cooperació política que feia impensable una altra guerra. 

72 anys més tard, quan pensàvem que havien quedat enrere els conflictes bèl·lics al continent europeu, veiem com el nostre projecte de col·laboració, pau i estabilitat es veu amenaçat per la invasió de la República d'Ucraïna per part de la Federació Russa.

Avui recordem les paraules del ministre francès d'afers exteriors Robert Schuman quan, el 9 de maig de 1950, afirmava que la pau mundial no es pot salvaguardar sense fer esforços creatius proporcionals als perills que l'amenacen.

Els governs locals de la província de Barcelona treballen per implicar en el projecte europeu a la ciutadania, i posar així de manifest l'impacte que té, en el dia a dia, l'aliança teixida entre el món local i la Unió Europea.

La Diputació de Barcelona participa enguany de la commemoració del Dia d'Europa amb un programa divers d'activitats durant tot el mes, impulsat per l'Oficina Europa i Estratègia Internacional de la Direcció de Relacions Internacionals de la corporació.

Programa d'actes "Construïm Europa des del món local"

image_gallery?uuid=434ae4e1-e8eb-4612-8b

9 de maig: Acte institucional

A les 11 h tindrà lloc un acte institucional, amb la hissada de la bandera de la Unió Europea, actuació musical i lectura de la declaració institucional davant de l'edifici de Can Serra. A més, durant la jornada del 9 de maig, s'instal·larà una carpa informativa davant de l'edifici Can Serra. Us hi esperem!

FRf6DU3WUAAkhO0?format=png&name=4096x40910 de maig: XXIV Jornades UE sobre Joventut i Pau

El dimarts 10 de maig, la Diputació de Barcelona en col·laboració amb les representacions de la Comissió Europea i del Parlament Europeu a Barcelona organitza les XXIV Jornades de la UE: 'Els governs locals com a actors de pau'. 

Amb la participació d'electes locals de casa nostra i també d'altres països com és el cas d'Ucraïna, Polònia, Luxemburg i Regne Unit, debatrem sobre les generacions futures com a constructores de Pau, i sobre el paper de la cooperació internacional dels governs locals europeus davant de l'agressió militar a Ucraïna. Consulteu el programa i inscriviu-vos! [+]

e77ff6ca0bba016da7e00700d0fa3394-165x117

Conta-contes infantils sobre la UE 'Kalòpsia'

Durant les setmanes del 9 i 16 de maig, s'ofereixen arreu de la província 11 sessions infantils de conta-contes del llibre 'Kalòpsia, un planeta no tan diferent', que explica als nens i nenes l'origen de la Unió Europea i quins són els valors que la identifiquen. [+]

FRbHFyNXMAAh6dm?format=jpg&name=large

Declaració institucional 

En el Ple de la Diputació del dia 28 d'abril es va llegir una declaració amb motiu del Dia d'Europa, per reconèixer els governs locals com a defensors de la democràcia, basada en els valors de la pau i per mostrar la solidaritat de la corporació amb els ens locals ucraïnesos. Consulta la declaració [+]

Activitats organitzades pels ens locals de la província

0e80e56768e1af1d7e8203028a2990f9-171x124Son nombrosos els governs locals de la província que organitzen actes amb motiu del Dia d'Europa. L'Oficina d'Europa i Estratègia Internacional de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona ha reunit aquests actes en un sol document en línia per tal de fer difusió d'aquestes activitats.  

Es tracta de diferents actes organitzats per governs locals de municipis d'arreu de la província com ara Terrassa, Masquefa, Mataró, Sant Vicenç dels Horts, Sant Boi de Llobregat, Castelldefels, Calella, Caldes de Montbui i Olivella.

Comparteix amb nosaltres aquestes jornades a les xarxes socials amb l’etiqueta #EuropaDiba

Consulta el mapa que els recull tots i altres detalls del programa:

www.diba.cat/ri/dia-europa