Destacats

Convocatòria “Targeted Analysis” del programa ESPON (data límit 29/03/2024)

En cas de tenir algun repte de gestió pública sobre el que des del vostre municipi es vulgui aprofundir, la Unió Europea, a través del programa ESPON, us pot ajudar. ESPON és un programa europeu que té com a objectiu promoure la dimensió territorial europea mitjançant estudis, transferència de coneixement i el foment de l’aprenentatge per part d’ens públics europeus.

dijous
23
17:00h
Novembre 2023

JORNADA DE TARDOR DEL CONSELL CATALÀ DEL MOVIMENT EUROPEU: «Una Europa més propera. Els municipis i els joves a l’any europeu de les competències»

El Consell Català del Moviment Euroipeu (CCME) organitza la seva Jornada de Tardor, un cicle de debats i conferències de caire europeista que, sota el nom “Una Europa més propera. Els municipis i els joves a l’any europeu de les competències”, tindrà lloc els propers 23 i 24 de novembre de 2023 al Coboi-Lab de Sant Boi de Llobregat (Carretera de la Santa Creu de Calafell, 33, planta 1).

L'acte comptarà amb quatre taules rodones, que versaran sobre:

1

Proposta de projecte EIT - New European Bauhaus Co-Create 2024

Un think tank - centre de recerca de la província de Barcelona està treballant en una proposta de projecte en el marc de la convocatòria Co-crear Nova Bauhaus Europea. Comunitats i autoritats locals contruïnt un espai públic sostenible, bell i inclusiu – 2024 (Co-create NEB) – HORIZON EUROPE (oberta) amb data límit 16 d'octubre de 2023.

La iniciativa Interreg Volunteer Youth (IVY) facilita l'estada de joves voluntaris en projectes Interreg

L’Interreg Volunteer Youth (IVY) cofinançada per la DG REGIO i gestionada per l’Associació de Regions Frontereres Europees (AEBR, per les seves sigles en anglès) dona suport a projectes de cooperació territorial europea a través de la participació de voluntariat jove. Els participants, d’entre 18 i 30 anys, poden fer estades d'entre 2 i 6 mesos amb dues modalitats possibles:

LIFE obre el paquet de convocatòries 2023 per la Transició Energètica Neta

El programa LIFE de la UE per al Medi Ambient i l'Acció pel Clima ha obert el nou paquet de convocatòries 2023 per al subprograma de Transició Energètica Neta amb el qual pretén facilitar la transició cap a una economia energèticament eficient, basada en energies renovables, climàticament neutre i resilient.

La Ventana ADELANTE 2 de Cooperació Triangular Unió Europea Amèrica Llatina i el Carib obre convocatòria

La Finestra ADELANTE 2 de Cooperació Triangular Unió Europea – Amèrica Llatina i el Carib, per aquest any 2023 obrirà el dimarts 18 d'abril a les 16.00 hores.

ADELANTE 2 és un programa de gestió directa de la Direcció General d’Associacions Internacionals (DG INTPA), que compta amb un equip dedicat d’assistència tècnica encarregat, entre d’altres, d’implementar la Ventana ADELANTE de Cooperación Triangular Unión Europea - América Latina y el Caribe (ALC-UE).  

Previsió d’obertura de convocatòries de la Iniciativa Urbana Europea

En el marc del Torino Cities Forum, que es va celebrar a Torí els dies 16 i 17 de març, es va donar a conèixer oficialment la Iniciativa Urbana Europea (European Urban Initiative, EUI) i es van presentar les pròximes oportunitats que es llençaran properament en el component d’Activitats de Desenvolupament de Capacitats (Capacity Building Activities).

Oportunitat: Cerca de socis per una xarxa URBACT IV - Patrimoni Industrial, Turisme i Desenvolupament Regional Sostenible

Projecte REWIND - REinventing Water-Intensive Industry for Sustainable Tourism

Projecte centrat en els beneficis per al desenvolupament sostenible que aporta la utilització del patrimoni cultural industrial com a potencial endogen per al desenvolupament regional, principalment centrant-se en les valoritzacions vinculades al turisme industrial. L'enfocament principal és si, i com, el turisme de patrimoni cultural basat en la indústria pot crear un camí de desenvolupament regional més sostenible per a aquestes ciutats i regions.

Oportunitat: Cerca de socis per una xarxa URBACT IV - Millora qualitat de vida de persones grans a la ciutat

El projecte busca donar solucions urbanes per millorrar la qualitat de vida de les persones grans les ciutats. Les noves tecnologies, una millor planificació especial i una forta implicació de la comunitat poden contribuir a abordar alguns dels problemes que tenen les persones grans.

dimecres
22
09:30h
Març 2023

Trobada presencial del Grup de Treball de Projectes Europeus “La cerca de socis i la creació de parternariats locals i internacionals per a projectes europeus”

L’OEEI organitza una jornada tècnica presencial  amb els municipis que formen part del Grup de Treball de Projectes Europeus. La jornada portarà per títol “La cerca de socis i la creació de parternariats locals i internacionals per a projectes europeus”, i  se celebrarà el dia 22 de març de 2023 a l’Espai Baronda d’Esplugues de Llobregat.