Destacats

Com alinear les polítiques de Cooperació al desenvolupament i d’Acció internacional d’un municipi?

Ja està disponible un nou capítol de la col·lecció de planificació que ofereix l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament amb pautes per alinear les polítiques de cooperació al desenvolupament i d’acció internacional d’un municipi en el procés de planificació. No te’l perdis!

ODS – Properes cimeres de les Nacions Unides sobre la implementació de l’Agenda 2030

Benvolguts, Benvolgudes,

Compartim amb vosaltres informació rellevant en relació amb les properes cimeres mundials sobre la implementació de l’Agenda 2030 que pot tenir un impacte en el treball que esteu realitzant els governs locals en matèria de localització dels ODS.  Tant des de la Direcció de Relacions Internacionals com de del Servei d’Agenda 2030 i Participació de la Diputació de Barcelona us destaquem els següents esdeveniments:

Fòrum Polític d’Alt Nivell sobre Desenvolupament Sostenible

Memòria anual del Servei de Relacions Europees i Internacionals de l’Ajuntament de Terrassa de l’any 2022


Benvolgudes i benvolguts,


Ens plau compartir amb vosaltres l'enllaç a la Memòria anual del Servei de Relacions Europees i Internacionals de l’Ajuntament de Terrassa de l’any 2022.
La Memòria anual és un recull de totes les actuacions i iniciatives més rellevants en matèria de relacions europees, internacionals, promogudes per aquest Servei de Presidència de l’Ajuntament de Terrassa durant el 2022.

Nova col·lecció de guies per planificar la cooperació al desenvolupament

La Diputació estrena una nova col·lecció de publicacions sobre la planificació de la política local de cooperació al desenvolupament producte de les reflexions generades a l’Espai de treball impulsat per l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament. Consulta-les en línia!

Noves guies pràctiques per accedir als fons europeus de gestió directa

La Diputació de Barcelona ha editat 3 noves publicacions sobre les oportunitats dels fons europeus de gestió directa per al món local. Es tracta d’una guia general dedicada als programes del període financer vigent 21-27, i dues d’específiques per a l'Horizon Europe i el LIFE.

Programa d'acompanyament a ens locals per la gestió de residus

Els companys del Centre Tecnològic BETA de la Universitat de Vic, han llançat un nou programa gratuït d'acompanyament als ens locals de Catalunya, el qual creiem que pot ser d'interès pels vostres municipis i consells comarcals. Així doncs, agrairíem si podeu fer extensiva aquesta informació als responsables polítics i tècnics/ques de les àrees de medi ambient dels vostres ajuntaments.

Participeu a l'enquesta del Partenariat de contractació púbica innovadora de l’Agenda Urbana de la UE (data límit 15 de març)

La Diputació de Barcelona participa des de l’any passat en el Partenariat de l’Agenda Urbana de la Unió Europea en compra pública innovadora i responsable (en anglès, Urban Agenda Partnership on Innovative and Responsible Public Procurement).

dimecres
01
09:00h
Març 2023

XXV Trobades Municipals Europees _ 3 anys després de la pandèmia: cap a on van els governs locals europeus?

La Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona (DRI) és l'òrgan encarregat d'impulsar l'acció internacional dels ens locals de la província de Barcelona i de la pròpia Diputació de Barcelona.

La discapacitat a la UE: fets i xifres

El passat dia 16 de juny, els ministres d’afers socials de la UE reunits en el Consell d’ocupació, política social, salut i consumidors van debatre com incrementar el nivell d’ocupació de les persones amb discapacitat, eliminar els obstacles a la contractació i actuar amb mesures eficients per promoure la integració professional.

El Semestre Europeu i els deures pendents amb les ciutats sostenibles

Es publica el paquet de primavera del Semestre Europeu 2022 de la Comissió Europea (CE) amb l’objectiu de proporcionar suport i orientació als Estats membres, principalment en matèria social, econòmica i pressupostària. El nou paquet mostra dades rellevants sobre els esforços dels països membres pel que fa al seu compliment dels Objectius pel Desenvolupament Sostenible. En el cas d’Espanya, convé destacar l’escàs progrés, molt per sota la mitjana europea, en relació a l’ODS 11, relatiu a les ciutats i comunitats sostenibles.