Destacats

Cerca de socis pel projecte Horizon Europe: Millorar la comprensió i conservació dels serveis d'ecosistemes de pol·linitzadors (convocatòria HORIZON-CL6-2024-BIODIV-01-3)

L'entitat italiana Beebio – food security, biodiversity, education cerca socis per participar en un projecte Horizon Europe que treballa l'estudi dels pol·linitzadors a les ciutats.

Es cerquen ciutats pilot: convocatòria “Paper i funcionament de les Adm. Públiques en sistemes democràtics" (HORIZON EU)

El programa Horizon Europe va obrir diferents tòpics per a millorar la governança democràtica en el marc de la destinació “Recerca innovadora sobre democràcia i governança (2023/24)”. Un d’aquests tòpics porta per títol “El paper i el funcionament de les administracions públiques en els sistemes democràtics” codi HORIZON-CL2-2024-DEMOCRACY-01-09  i pot tenir especial interès pels ens locals.

2

Premi Internacional CGLU – Ciutat de Mèxic – Cultura 2021

La 6ª edició del Premi Internacional CGLU – Ciutat de Mèxic – Cultura 21 té com a objectiu reconèixer a ciutats, governs locals o regionals, i persones líders que han destacat en l'impuls de pràctiques innovadores vinculades a l'exercici dels drets culturals, la ciutadania i el desenvolupament sostenible.

Convocatòria “Targeted Analysis” del programa ESPON (data límit 29/03/2024)

En cas de tenir algun repte de gestió pública sobre el que des del vostre municipi es vulgui aprofundir, la Unió Europea, a través del programa ESPON, us pot ajudar. ESPON és un programa europeu que té com a objectiu promoure la dimensió territorial europea mitjançant estudis, transferència de coneixement i el foment de l’aprenentatge per part d’ens públics europeus.

dijous
23
17:00h
Novembre 2023

JORNADA DE TARDOR DEL CONSELL CATALÀ DEL MOVIMENT EUROPEU: «Una Europa més propera. Els municipis i els joves a l’any europeu de les competències»

El Consell Català del Moviment Euroipeu (CCME) organitza la seva Jornada de Tardor, un cicle de debats i conferències de caire europeista que, sota el nom “Una Europa més propera. Els municipis i els joves a l’any europeu de les competències”, tindrà lloc els propers 23 i 24 de novembre de 2023 al Coboi-Lab de Sant Boi de Llobregat (Carretera de la Santa Creu de Calafell, 33, planta 1).

L'acte comptarà amb quatre taules rodones, que versaran sobre:

1
dilluns
27
10:00h
Novembre 2023

Cafè amb Brussel·les: Propostes i iniciatives d’interès local del nou Programa de treball de la Comissió Europea per al 2024

L’Oficina Europa i Estratègia Internacional de la Direcció de Relacions Internacionals ha programat una nova edició del “Cafè amb Brussel·les”, amb l’objectiu d’apropar el programa de treball de la Comissió Europea per a 2024 en clau local, destacant aquells temes que poden tenir impacte i poden ser de major interès per als municipis de la província de Barcelona.

1

Tornen els Dies Europeus de Solidaritat Local!

La província de Barcelona participa per 8è any consecutiu en els Dies Europeus de la Solidaritat Local (EDLS), que tenen lloc del 15 al 30 de novembre. Es tracta d’una campanya que té per objectiu fer visible el rol que juguen els governs locals en la cooperació pel desenvolupament i l’impuls d’una ciutadania informada, activa i crítica en relació amb els reptes globals.

dimarts
07
13:30h
Novembre 2023

La iniciativa Living-in.eu a l’Smart City Expo World Congress 2023 (SCEWC 23)

Del 7 al 9 de novembre d'enguany, se celebra a Fira de Barcelona-Gran Via l'Smart City Expo World Congress 2023 (SCEWC 23), l'esdeveniment internacional més rellevant en l'àmbit de les ciutats intel·ligents.

Proposta de projecte EIT - New European Bauhaus Co-Create 2024

Un think tank - centre de recerca de la província de Barcelona està treballant en una proposta de projecte en el marc de la convocatòria Co-crear Nova Bauhaus Europea. Comunitats i autoritats locals contruïnt un espai públic sostenible, bell i inclusiu – 2024 (Co-create NEB) – HORIZON EUROPE (oberta) amb data límit 16 d'octubre de 2023.

Més pressupost per una millor UE

La Comissió Europea proposa reforçar el pressupost a llarg termini de la UE per poder fer front als reptes més urgents als que ha de fer front Europa, com els efectes de la invasió russa a Ucraïna, la gestió dels fluxos migratoris i la promoció de la competitivitat a la UE.