Destacats

PLATFORMAwards 2024 a l’excel·lència a la cooperació descentralitzada al desenvolupament

Ja es poden presentar candidatures als premis PLATFORMAwards. Són elegibles els ens subnacionals de la UE (municipis, ciutats, províncies, regions...) que estiguin implementant un projecte de cooperació descentralitzada en col·laboració amb un o més governs subnacionals d’un altre país de la UE o d’un país soci que rebi AOD de la UE que contribueixi al desenvolupament mutu de les parts implicades, i contribueixi a la implementació d'un dels 17 ODS.

Recordatori de la Convocatòria de Bones Pràctiques del programa URBACT IV. Data límit 30 de juny de 2024

Us recordem que fins el 30 de juny de 2024 es poden presentar bones pràctiques testades en l'àmbit local. Per obtenir l’etiqueta de “bona pràctica” caldrà que els projectes s’alineïn amb els valors clau del programa URBACT i amb els temes prioritaris de l’actualitat urbana europea. Caldrà igualment que la pràctica sigui fàcilment transferible a altres ciutats.

Convocatòria del Programa d’Innovació 2025 (Innovation programme) – EIT Urban Mobility – HORIZON EUROPE

El Future Mobility Research Hub (CARNET) cerca municipis per presentar propostes a la convocatòria del Programa d’Innovació 2025 (Innovation programme) de l'EIT Urban Mobility , en el marc del Programa Horizon Europe. 

Terrassa guanya el Premi d’Europa 2024 del Consell d’Europa

El Premi d’Europa, de caràcter anual, es concedeix a les ciutats i els municipis que es distingeixen pel seu compromís amb Europa.

dimarts
16
09:00h
Abril 2024

Jornades "D'Europa al Barri" a Santa Coloma de Gramenet

Des de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, l'Observatori 2030 del Consell Superior de Col·legis d'Arquitectura (CSCAE) i Paisatge Transversal, en col·laboració amb el Ministerio de Vivienda y Agenda Urbana i la Diputació de Barcelona, ​​organitzem les jornades “D'Europa al barri" els dies 16 i 17 d'abril a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) Les jornades estaran enfocades a la Nova Bauhaus Europea, la implementació de les Agendes Urbanes Locals i les oportunitats de finançament associades.

1

Convocatòries Interreg per 2024

Els programes de Cooperació Territorial Europea (CTE) Interreg, obren convocatòries al llarg d'aquest any 2024.

La CTE és un dels dos objectius de la Política de cohesió i proveeix d’un marc per la implementació d’accions conjuntes i intercanvis de polítiques entre ens nacionals, regionals, i locals dels diferents Estats membres. La finalitat general de la CTE és promoure un desenvolupament econòmic, social i territorial harmoniós de la Unió com un tot.

Premis Ciutat Capital europea de la innovació (iCapital) 2024

El Consell Europeu d'Innovació i l'Agència Executiva de les Pimes (EISMEA) organitzen els Premis Ciutat Capital Europea (iCapital) 2024 amb finançament del programa Horizon Europe. Enguany, els premis arriben a la seva desena edició que es va iniciar al 2014 amb Barcelona com a guardonada.

Els premis pretenen reconèixer aquells municipis que actuen com a catalitzadors dels ecosistemes locals d’innovació i són un reconeixement a aquells gestors locals que hagin obert les seves pràctiques de governança a l’experimentació i a l’impuls de la innovació.

La Comissió dona suport a les petites ciutats en l’assoliment dels objectius europeus en matèria d'energia i clima

La Comissió Europea ha creat la iniciativa anomenada Mercat de ciutats intel·ligents (Smart Cities Marketplace), que reuneix ciutats, indústries, pimes, inversors, investigadors i altres agents el territori que poden ajudar a les ciutats a configurar el seu projecte de ciutat intel·ligent per a que el seu pla o sol·licitud de negoci estigui preparat per a rebre finançament i puguin presentar-se als inversors potencials.

Cerca de socis pel projecte Horizon Europe: Millorar la comprensió i conservació dels serveis d'ecosistemes de pol·linitzadors (convocatòria HORIZON-CL6-2024-BIODIV-01-3)

L'entitat italiana Beebio – food security, biodiversity, education cerca socis per participar en un projecte Horizon Europe que treballa l'estudi dels pol·linitzadors a les ciutats.

Es cerquen ciutats pilot: convocatòria “Paper i funcionament de les Adm. Públiques en sistemes democràtics" (HORIZON EU)

El programa Horizon Europe va obrir diferents tòpics per a millorar la governança democràtica en el marc de la destinació “Recerca innovadora sobre democràcia i governança (2023/24)”. Un d’aquests tòpics porta per títol “El paper i el funcionament de les administracions públiques en els sistemes democràtics” codi HORIZON-CL2-2024-DEMOCRACY-01-09  i pot tenir especial interès pels ens locals.

2