blog de Mireia Sanabria Redon

La iniciativa Interreg Volunteer Youth (IVY) facilita l'estada de joves voluntaris en projectes Interreg

L’Interreg Volunteer Youth (IVY) cofinançada per la DG REGIO i gestionada per l’Associació de Regions Frontereres Europees (AEBR, per les seves sigles en anglès) dona suport a projectes de cooperació territorial europea a través de la participació de voluntariat jove. Els participants, d’entre 18 i 30 anys, poden fer estades d'entre 2 i 6 mesos amb dues modalitats possibles:

LIFE obre el paquet de convocatòries 2023 per la Transició Energètica Neta

El programa LIFE de la UE per al Medi Ambient i l'Acció pel Clima ha obert el nou paquet de convocatòries 2023 per al subprograma de Transició Energètica Neta amb el qual pretén facilitar la transició cap a una economia energèticament eficient, basada en energies renovables, climàticament neutre i resilient.

La Ventana ADELANTE 2 de Cooperació Triangular Unió Europea Amèrica Llatina i el Carib obre convocatòria

La Finestra ADELANTE 2 de Cooperació Triangular Unió Europea – Amèrica Llatina i el Carib, per aquest any 2023 obrirà el dimarts 18 d'abril a les 16.00 hores.

ADELANTE 2 és un programa de gestió directa de la Direcció General d’Associacions Internacionals (DG INTPA), que compta amb un equip dedicat d’assistència tècnica encarregat, entre d’altres, d’implementar la Ventana ADELANTE de Cooperación Triangular Unión Europea - América Latina y el Caribe (ALC-UE).  

Oportunitat: Cerca de socis per una xarxa URBACT IV - Patrimoni Industrial, Turisme i Desenvolupament Regional Sostenible

Projecte REWIND - REinventing Water-Intensive Industry for Sustainable Tourism

Projecte centrat en els beneficis per al desenvolupament sostenible que aporta la utilització del patrimoni cultural industrial com a potencial endogen per al desenvolupament regional, principalment centrant-se en les valoritzacions vinculades al turisme industrial. L'enfocament principal és si, i com, el turisme de patrimoni cultural basat en la indústria pot crear un camí de desenvolupament regional més sostenible per a aquestes ciutats i regions.

Oportunitat: Cerca de socis per una xarxa URBACT IV - Millora qualitat de vida de persones grans a la ciutat

El projecte busca donar solucions urbanes per millorrar la qualitat de vida de les persones grans les ciutats. Les noves tecnologies, una millor planificació especial i una forta implicació de la comunitat poden contribuir a abordar alguns dels problemes que tenen les persones grans.

Oportunitat: Cerca de socis per una xarxa URBACT IV en mesures de retenció d'aigua urbana i anti-inundacions, amb solucions TIC

Es cerquen ciutats que tinguin interés en treballar en mesures urbanes per a la retenció d'aigua i mesures de prevenció d'inundacions