La Ventana ADELANTE 2 de Cooperació Triangular Unió Europea Amèrica Llatina i el Carib obre convocatòria

La Finestra ADELANTE 2 de Cooperació Triangular Unió Europea – Amèrica Llatina i el Carib, per aquest any 2023 obrirà el dimarts 18 d'abril a les 16.00 hores.

ADELANTE 2 és un programa de gestió directa de la Direcció General d’Associacions Internacionals (DG INTPA), que compta amb un equip dedicat d’assistència tècnica encarregat, entre d’altres, d’implementar la Ventana ADELANTE de Cooperación Triangular Unión Europea - América Latina y el Caribe (ALC-UE).  

Él programa dona suport operatiu; a l’anàlisi i desenvolupament d’estudis i suport institucional a la cooperació a 2 i 3 bandes i l'objecitu és contribuir als objectius de l’Agenda 2030 a través de reforçar les iniciatives de cooperació regional. Concretament busca:

- Oferir suport específic a països llatinoamericans i del Carib per avançar en els Objectius de Desenvolupament Sostenible
- Maximitzar l’impacte de les accions de la Unió Europea a Amèrica Llatina i el Carib
- Fomentar la coherència de polítiques per al desenvolupament i aprofundir les relacions estratègiques entre ALC i la UE en àrees d’interès mutu.

La prioritat per la convocatòria 2023 (no excloent) és l’"Aprenentatge permanent, capacitació de les persones i les empreses per tal que contribueixin a les transicions ecològica i digital, donant suport a la innovació i la competitivitat”

S’hi poden presentar Aliances de Cooperació Triangular conformades per entitats europees, llatinoamericanes i del Carib de tot tipus (públic, privat empresarial, social, acadèmic...). Les notes conceptuals es poden presentar a través de l’extranet a partir del 18 d’abril de 2023.

La convocatòria és oberta i permanent. El pressupost per d’Aldelante 2 (2023) és de 2 MEUR.

Les propostes han de ser de mínim 100.000 EUR i màxim 200.000 EUR amb un co-finançament de l’Aliança del 25% del pressupost total de la iniciativa.

Per tal de presentar la nota conceptual i iniciar el procés de formulació cal registrar-se primer a través de l’extranet.

El webinar de presentació de la Finestra ADELANTE 2 es troba aquí  

I la infografia que resumeix el procés de la convocatòria la trobareu aquí

Per més informació i el detall del programa i la convocatòria, accediu al pàgina web Adelante2

Si esteu interessats en aquesta convocatòria, no dubteu en contactar-nos a través de sanabriarm@diba.cat