Energia, medi ambient, canvi climàtic i protecció civil

Energia, energies renovables, eficiència energètica, economia circular, natura, medi ambient, acció pel clima, biodiversitat, residus, espais naturals, parcs naturals i boscos, desenvolupament rural, mar i pesca, protecció civil, contaminació

Convocatòria del Programa d’Innovació 2025 (Innovation programme) – EIT Urban Mobility – HORIZON EUROPE

El Future Mobility Research Hub (CARNET) cerca municipis per presentar propostes a la convocatòria del Programa d’Innovació 2025 (Innovation programme) de l'EIT Urban Mobility , en el marc del Programa Horizon Europe. 

La Comissió dona suport a les petites ciutats en l’assoliment dels objectius europeus en matèria d'energia i clima

La Comissió Europea ha creat la iniciativa anomenada Mercat de ciutats intel·ligents (Smart Cities Marketplace), que reuneix ciutats, indústries, pimes, inversors, investigadors i altres agents el territori que poden ajudar a les ciutats a configurar el seu projecte de ciutat intel·ligent per a que el seu pla o sol·licitud de negoci estigui preparat per a rebre finançament i puguin presentar-se als inversors potencials.

Cerca de socis pel projecte Horizon Europe: Millorar la comprensió i conservació dels serveis d'ecosistemes de pol·linitzadors (convocatòria HORIZON-CL6-2024-BIODIV-01-3)

L'entitat italiana Beebio – food security, biodiversity, education cerca socis per participar en un projecte Horizon Europe que treballa l'estudi dels pol·linitzadors a les ciutats.

Premi Internacional CGLU – Ciutat de Mèxic – Cultura 2021

La 6ª edició del Premi Internacional CGLU – Ciutat de Mèxic – Cultura 21 té com a objectiu reconèixer a ciutats, governs locals o regionals, i persones líders que han destacat en l'impuls de pràctiques innovadores vinculades a l'exercici dels drets culturals, la ciutadania i el desenvolupament sostenible.

Nou Observatori Global de Proximitats Sostenibles: enquesta per recollir bones pràctiques del territori

A la darrera sessió de l’Assemblea Hàbitat de les Nacions Unides, es va presentar l’Observatori Global de Proximitats Sostenibles, un nou projecte de la mà de CGLU, la Càtedra d’Emprenedoria, Territori i Innovació (ETI) de l’Escola de Negocis de la Sorbona a París, C40 i ONU-Hàbitat.

LIFE obre el paquet de convocatòries 2023 per la Transició Energètica Neta

El programa LIFE de la UE per al Medi Ambient i l'Acció pel Clima ha obert el nou paquet de convocatòries 2023 per al subprograma de Transició Energètica Neta amb el qual pretén facilitar la transició cap a una economia energèticament eficient, basada en energies renovables, climàticament neutre i resilient.

Noves guies pràctiques per accedir als fons europeus de gestió directa

La Diputació de Barcelona ha editat 3 noves publicacions sobre les oportunitats dels fons europeus de gestió directa per al món local. Es tracta d’una guia general dedicada als programes del període financer vigent 21-27, i dues d’específiques per a l'Horizon Europe i el LIFE.

Programa d'acompanyament a ens locals per la gestió de residus

Els companys del Centre Tecnològic BETA de la Universitat de Vic, han llançat un nou programa gratuït d'acompanyament als ens locals de Catalunya, el qual creiem que pot ser d'interès pels vostres municipis i consells comarcals. Així doncs, agrairíem si podeu fer extensiva aquesta informació als responsables polítics i tècnics/ques de les àrees de medi ambient dels vostres ajuntaments.

Oportunitat: Cerca de socis per una xarxa URBACT IV en mesures de retenció d'aigua urbana i anti-inundacions, amb solucions TIC

Es cerquen ciutats que tinguin interés en treballar en mesures urbanes per a la retenció d'aigua i mesures de prevenció d'inundacions

Oportunitat: es cerca una ciutat que tingui prevista una licitació per adquisició d'autobusos per Interreg NEXT MED (correcció)

Es cerquen ciutats que  tinguin planificada una licitació de busos per incloure-les en un consorci per la 1a convocatòria del programa Interreg NEXT MED (Juny - Agost/setembre dates aproximades).

Informació: