Diputació de Barcelona

9 de Maig | Dia d'Europa: Construïm Europa des del món local

Dilluns, 9 de maig, celebrem el Dia d'Europa en commemoració de la Declaració de Schuman que va establir el punt de partida del procés d'integració europea: una nova forma de cooperació política que feia impensable una altra guerra. 

72 anys més tard, quan pensàvem que havien quedat enrere els conflictes bèl·lics al continent europeu, veiem com el nostre projecte de col·laboració, pau i estabilitat es veu amenaçat per la invasió de la República d'Ucraïna per part de la Federació Russa.

La Diputació de Barcelona promou la creació d’una Agència Local de Cooperació Internacional pel Desenvolupament

Pilar Díaz ha intervingut a la Comissió de Cooperació Internacional pel Desenvolupament del Senat

divendres
21
10:00h
mai 2021

Un cafè amb Brussel·les | Trobada virtual amb l’Oficina a Brussel·les de la Diputació de Barcelona adreçada a municipis

L’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona organitza una sessió d’intercanvi distès amb l’equip de l’Oficina de Brussel·les de la Diputació de Barcelona, adreçada als representants tècnics i electes dels governs locals de la província de Barcelona interessats en conèixer el treball i els serveis d’aquesta oficina.

El rol dels governs locals en la Conferència sobre el Futur d’Europa: XXIII Jornades de la Unió Europea

La Diputació de Barcelona, en col·laboració amb les representacions de la Comissió Europea i del Parlament Europeu a Barcelona, ha organitzat un acte per reflexionar sobre el rol dels governs locals en la Conferència sobre el Futur d’Europa, que ha comptat amb la participació de més d'un centenar de persones.

Dia d'Europa 2021: Construïm Europa des del món local

La Diputació de Barcelona participa enguany de la commemoració del Dia d’Europa el 9 de maig amb un programa divers d’activitats durant tot el mes.

Declaració institucional del Ple de la Diputació

Durant el Ple de la Diputació de Barcelona del 29 d’abril, es va aprovar una declaració amb motiu del Dia d’Europa, per reconèixer els governs locals com a actors clau per a la recuperació europea.

dimarts
11
09:30h
mai 2021

Inscriu-t'hi! XXIII jornades de la Unió Europea: “El rol dels governs locals en la Conferència sobre el Futur d’Europa”

El 9 de maig, dia d’Europa, es materialitzarà una de les prioritats polítiques del mandat de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, consistent en donar un nou impuls a la democràcia europea amb el llançament de la Conferència sobre el Futur d’Europa.

1
divendres
05
10:30h
Febrer 2021

Sessió informativa sobre el Catàleg de la Xarxa de Governs Locals 2021 de la Direcció de Relacions Internacionals

La Diputació de Barcelona ha aprovat el Catàleg de Serveis 2021, mitjançant el qual els ens locals podeu accedir als diferents recursos de suport econòmic i tècnic que ofereix la Direcció de Relacions Internacionals.