Apunts

Masquefa participa en la missió de la Xarxa BELC a les institucions de la UE per enfortir la construcció europea des dels municipis

La visita ha comptat amb representants de catorze ajuntaments i la Diputació de Barcelona que formen part de la xarxa “Construir Europa amb els representants locals” (BELC). La comitiva ha pogut conèixer oportunitats i programes de finançament i d’innovació, d’impuls de la transició verda, així com la campanya institucional de cara a les eleccions europees del 9 de juny.

12 electes locals coneixen a Brussel·les com apropar el projecte europeu als seus municipis

Un total de 12 membres electes de la província de Barcelona han conegut aquesta setmana, a Brussel·les, polítiques clau de la Unió Europea per apropar el projecte europeu als seus municipis. Ho han fet com a membres de la xarxa Construir Europa amb les autoritats locals (Building Europe with Local Councilors - BELC), i acompanyats de la diputada de Relacions Internacionals, Núria Parlon. 

La regidora de Presidència i Relacions Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa, Rosa Boladeras, participa en una visita a les institucions europees

Del 19 al 21 de febrer, la regidora s’ha desplaçat a Brussel·les acompanyada de la resta de membres catalans de la xarxa BELC (Building Europe with Local Councillors).

Què es mou a Europa? Febrer 2024

Ja està disponible l'actualització de la pàgina "Què es mou a Europa?" per part de la Diputació de Barcelona: el recull d'activitats, reunions i esdeveniments d'interès local que tenen lloc a Brussel·les i al territori durant el mes en curs.

Cerca de socis pel projecte Horizon Europe: Millorar la comprensió i conservació dels serveis d'ecosistemes de pol·linitzadors (convocatòria HORIZON-CL6-2024-BIODIV-01-3)

L'entitat italiana Beebio – food security, biodiversity, education cerca socis per participar en un projecte Horizon Europe que treballa l'estudi dels pol·linitzadors a les ciutats.

Inscriu-te al curs sobre l'avaluació de plans, polítiques i programes municipals de cooperació al desenvolupament

Vols conèixer l'efectivitat dels plans, projectes i programes de cooperació al desenvolupament i d'educació per a la ciutadania global, amb informació veraç per la presa de decisions?  

Invitació a comentaris de la Comissió Europea per contribuir a l’avaluació intermèdia del Fons Social Europeu Plus (FSE)

La Direcció General d’Ocupació, Assumptes socials i inclusió de la Comissió Europea, realitza una avaluació intermèdia del Fons Social Europeu Plus (FSE). L'avaluació extraurà conclusions sobre els principals canvis del Fons en comparació del període de programació 2014-2020 pel que fa al disseny intern, el manteniment de la pertinència i la interacció amb altres instruments. Així mateix, examinarà més detingudament com han funcionat les mesures de simplificació i determinarà si hi ha potencial per a una major simplificació.

Què es mou a Europa? Gener 2024

Ja està disponible l'actualització de la pàgina "Què es mou a Europa?" per part de la Diputació de Barcelona: el recull d'activitats, reunions i esdeveniments d'interès local que tenen lloc a Brussel·les i al territori durant el mes en curs.

Es cerquen ciutats pilot: convocatòria “Paper i funcionament de les Adm. Públiques en sistemes democràtics" (HORIZON EU)

El programa Horizon Europe va obrir diferents tòpics per a millorar la governança democràtica en el marc de la destinació “Recerca innovadora sobre democràcia i governança (2023/24)”. Un d’aquests tòpics porta per títol “El paper i el funcionament de les administracions públiques en els sistemes democràtics” codi HORIZON-CL2-2024-DEMOCRACY-01-09  i pot tenir especial interès pels ens locals.

2

Premi Internacional CGLU – Ciutat de Mèxic – Cultura 2021

La 6ª edició del Premi Internacional CGLU – Ciutat de Mèxic – Cultura 21 té com a objectiu reconèixer a ciutats, governs locals o regionals, i persones líders que han destacat en l'impuls de pràctiques innovadores vinculades a l'exercici dels drets culturals, la ciutadania i el desenvolupament sostenible.