Cultura i esport
Esport, cultura, cultura popular i patrimoni cultural, arts escèniques, audiovisual, música, biblioteques, teatre, museus
Des de la seva fundació el 2004, Ciutat i Governs Locals Units (CGLU) ha desenvolupat un important programa cultural a través de la Comissió de Cultura. Aprovada al maig del 2004, l'Agenda 21 de la Cultura va ser el primer document mundial que promou la formulació de polítiques i l'execució d'accions sobre la cultura i el desenvolupament sostenible de part de les ciutats i els governs locals.
El Cosmògraf arriba a la V edició, que se celebrarà del 3 al 25 de novembre a Manresa, de la mà d’experts nacionals i internacionals. L’educació serà el fil conductor de les converses, els debats i les taules rodones d’enguany a partir de veus autoritzades que plantaran una llavor de saviesa a la ciutat.
Publicat per Membre inactiu el 07/10/2020 - 09:18
Els dies 9, 10 i 11 d’octubre es celebren les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea. Amb l’objectiu d’apropar el patrimoni cultural a la ciutadania, aquest projecte europeu impulsa a les autoritats a obrir les portes i oferir visites guiades entre d’altres activitats.
Aquestes jornades estan considerades l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural.
Terrassa ha estat oficialment nomenada com a Ciutat Europea de l’Esport 2021 per l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES Europe).
La proposta per impulsar la candidatura de Terrassa com a Ciutat Europea de l’Esport 2021 va ser aprovada en Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Terrassa el passat 29 de juny de 2017. Des d’aquell moment, els serveis municipals d’Esports i el Servei de Relacions Internacionals i Projecció de la Ciutat, han treballat en la preparació de la candidatura.
Recordeu que fins el proper dilluns, 20 de juliol, es poden presentar candidatures als Premis #BeActive que organitza la Comissió Europea en el marc de la Setmana Europea de l’Esport.
El guardó vol reconèixer propostes d’organitzacions i entitats, públiques o privades, o persones individuals majors d’edat que hagin desenvolupat i posat en marxa un projecte de promoció de l'esport i d’un estil de vida activa, en línia amb l'esperit de la Setmana Europea de l'Esport.
Els guardons #BeActive estan estructurats en tres categories:
Atesa la difícil situació que pateixen actualment els municipis i regions europees amb l'expansió del Covid-19, la Comissió Europea ha decidit posposar la majoria de terminis de presentació de convocatòries de programes, projectes i actes previstos per a les properes setmanes. De moment, es té informació de les pròrrogues següents:
Amb la
nova GAUE els municipis poden donar a conèixer la seva participació en projectes europeus.
Convocatòria "L'esport com a eina per la integració i inclusió social de refugiats" (data límit 1 de juny 2020)
Es tracta d'una convocatòria en el marc de la programació anual de projectes pilot de la Comissió Europea. La convocatòria és complementaria a les activitats que duen a terme els programes Erasmus plus Sport i els Fons d'Asil Migració i Integració (FAMI/AMIF).
La convocatòria va dirigida a donar suport a projectes esportius dedicats a la integració de les persones refugiades, s'espera obtenir els resultats següents: