blog de vallesfo

Nou Observatori Global de Proximitats Sostenibles: enquesta per recollir bones pràctiques del territori

A la darrera sessió de l’Assemblea Hàbitat de les Nacions Unides, es va presentar l’Observatori Global de Proximitats Sostenibles, un nou projecte de la mà de CGLU, la Càtedra d’Emprenedoria, Territori i Innovació (ETI) de l’Escola de Negocis de la Sorbona a París, C40 i ONU-Hàbitat.

ODS – Properes cimeres de les Nacions Unides sobre la implementació de l’Agenda 2030

Benvolguts, Benvolgudes,

Compartim amb vosaltres informació rellevant en relació amb les properes cimeres mundials sobre la implementació de l’Agenda 2030 que pot tenir un impacte en el treball que esteu realitzant els governs locals en matèria de localització dels ODS.  Tant des de la Direcció de Relacions Internacionals com de del Servei d’Agenda 2030 i Participació de la Diputació de Barcelona us destaquem els següents esdeveniments:

Fòrum Polític d’Alt Nivell sobre Desenvolupament Sostenible

La discapacitat a la UE: fets i xifres

El passat dia 16 de juny, els ministres d’afers socials de la UE reunits en el Consell d’ocupació, política social, salut i consumidors van debatre com incrementar el nivell d’ocupació de les persones amb discapacitat, eliminar els obstacles a la contractació i actuar amb mesures eficients per promoure la integració professional.

Consulta pública UE sobre el sistema alimentari sostenible, la seguretat alimentària i la resiliència dels sistemes alimentaris

La Comissió Europea i el Comitè Europeu de les Regions han publicat dues consultes sobre el sistema alimentari sostenible de la UE, la seguretat alimentària i la resiliència dels sistemes alimentaris. Si hi esteu interessats, poseu-vos en contacte amb l’Oficina d'Europa i Estratègia Internacional per tal de facilitar la vostra contribució.

Consulta pública de la Comissió Europea sobre el “Sistema alimentari sostenible de la UE (nova iniciativa)”

Opcions de finançament per la transició energètica

En el marc del cicle de seminaris tècnics sobre transició energètica coorganitzats per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona, va tenir lloc una sessió doble sobre les “Opcions de finançament per la transició energètica” dels ens locals.

De la Granja a la Taula: "La compra pública sostenible d'aliments és un objectiu a l'abast"

La Coalició de Polítiques Alimentàries de la UE (EU FPC) ha publicat l’article "Compra pública sostenible d'aliments: un objectiu a l'abast" sobre els avantatges de la implementació d'una adquisició integral d'aliments sostenibles. Amb aquest document vol contribuir a la implementació de l’estratègia de la Granja a la Taula, en particular a l’establiment de  criteris mínims obligatoris per a la contractació sostenible d’aliments per promoure dietes saludables i sostenibles, inclosos els productes ecològics, a les escoles i les institucions públiques.

Recomanacions del Partenariat de l’Agenda Urbana al programa FEDER

El Partenariat d’Adaptació al Clima de l’Agenda Urbana Europea ha publicat l’informe de “Recomanacions als programes operatius FEDER per millorar-ne l’accessibilitat dels municipis” liderat per la Diputació de Barcelona.

Consulta pública del programa Interreg Europe 2021 – 2027

El programa de cooperació territorial Interreg Europe ha obert una consulta pública per recollir opinions sobre el futur programa 2021-2027. Hi poden participar totes les parts interessades, hagin rebut o no finançament d’aquest fons.

El Comitè de les Regions adopta el dictamen “De la granja a la Taula: la dimensió local i regional”

El Comitè Europeu de Regions (CdR) ha adoptat el dictamen d’opinió “De la granja a la Taula: la dimensió local i regional” on els sistemes alimentaris d’àmbit local prenen força com a vectors clau per assolir els objectius del Pacte Verd europeu.

Consulta pública sobre el Document Estratègic del Fons Social Europeu + 2021-2027 a Espanya

L’autoritat de gestió del Fons Social Europeu a Espanya ha obert una consulta pública sobre el nou FSE+ 2021 – 2027, i convida a participar-hi a les parts interessades.