Destacats

Premi Internacional CGLU – Ciutat de Mèxic – Cultura 2021

La 6ª edició del Premi Internacional CGLU – Ciutat de Mèxic – Cultura 21 té com a objectiu reconèixer a ciutats, governs locals o regionals, i persones líders que han destacat en l'impuls de pràctiques innovadores vinculades a l'exercici dels drets culturals, la ciutadania i el desenvolupament sostenible.

dimarts
07
13:30h
Novembre 2023

La iniciativa Living-in.eu a l’Smart City Expo World Congress 2023 (SCEWC 23)

Del 7 al 9 de novembre d'enguany, se celebra a Fira de Barcelona-Gran Via l'Smart City Expo World Congress 2023 (SCEWC 23), l'esdeveniment internacional més rellevant en l'àmbit de les ciutats intel·ligents.

ODS – Properes cimeres de les Nacions Unides sobre la implementació de l’Agenda 2030

Benvolguts, Benvolgudes,

Compartim amb vosaltres informació rellevant en relació amb les properes cimeres mundials sobre la implementació de l’Agenda 2030 que pot tenir un impacte en el treball que esteu realitzant els governs locals en matèria de localització dels ODS.  Tant des de la Direcció de Relacions Internacionals com de del Servei d’Agenda 2030 i Participació de la Diputació de Barcelona us destaquem els següents esdeveniments:

Fòrum Polític d’Alt Nivell sobre Desenvolupament Sostenible

La Ventana ADELANTE 2 de Cooperació Triangular Unió Europea Amèrica Llatina i el Carib obre convocatòria

La Finestra ADELANTE 2 de Cooperació Triangular Unió Europea – Amèrica Llatina i el Carib, per aquest any 2023 obrirà el dimarts 18 d'abril a les 16.00 hores.

ADELANTE 2 és un programa de gestió directa de la Direcció General d’Associacions Internacionals (DG INTPA), que compta amb un equip dedicat d’assistència tècnica encarregat, entre d’altres, d’implementar la Ventana ADELANTE de Cooperación Triangular Unión Europea - América Latina y el Caribe (ALC-UE).  

Obertes les inscripcions per a les Jornades Global Goals for Cities Manresa – 22 i 23 de setembre

Els dies 22 i 23 de setembre del 2022, Manresa acull l'esdeveniment sobre Localització de les agendes globals i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. El programa preliminar ja està disponible. Places limitades. Programa i inscripcions obertes aquí: https://urbact.eu/abiertas-las-inscripciones-para-el-global-goals-cities-manresa

1

Obert a aportacions el Pla de treball 2022 del partenaritat de Contractació púbica de l'Agenda Urbana de la UE (límit 11/02/22)

La Diputació de Barcelona, a través del seu servei de contractació, està seguint molt de prop els treballs del Partenariat de contractació púbica innovadora i responsable de l’Agenda Urbana de la UE que vol impulsar el desenvolupament d’una ambiciosa estratègia de contractació pública que esdevingui una eina integrada de suport i de gestió.

La Diputació de Barcelona estreny llaços amb Ciutat de Mèxic

La diputada Pilar Díaz ha intervingut en la inauguració del Fòrum Mundial sobre Ciutats i Territoris de Pau. Díaz s’ha reunit amb la cap de govern de Ciutat de Mèxic, la ciutat més gran del país.
dimarts
05
13:30h
Octubre 2021

Fòrum Mundial de Ciutats Intermèdies

Demà comença el segon Fòrum Mundial de Ciutats Intermèdies, "Sistemes de vida per a un futur resilient", l'espai de trobada que periòdicament organitza CGLU perquè els ens locals més diversos es reuneixin per debatre, compartir experiències i generar coneixement.

1

Polítiques urbanes: estat global

L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha publicat l’informe «Estat global de la política urbana nacional 2021: assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible i de l’acció climàtica», una comparativa de 162 països.

Informe de prospectiva estratègica del 2021: millorem la capacitat i la llibertat d’acció de la UE a llarg termini

La Comissió va adoptar el 8 de setembre el seu segon informe anual de prospectiva estratègica, titulat «La capacitat i la llibertat d’acció de la UE». Es tracta d’una comunicació que presenta una perspectiva de futur i multidisciplinària sobre l’autonomia estratègica oberta de la UE en un ordre mundial cada vegada més multipolar i qüestionat.