Desenvolupament urbà

Urbanisme, planificació urbana, habitatge, mobilitat, infraestructures, patrimoni urbà, ciutats intel·ligents carreteres

Convocatòria del Programa d’Innovació 2025 (Innovation programme) – EIT Urban Mobility – HORIZON EUROPE

El Future Mobility Research Hub (CARNET) cerca municipis per presentar propostes a la convocatòria del Programa d’Innovació 2025 (Innovation programme) de l'EIT Urban Mobility , en el marc del Programa Horizon Europe. 

Convocatòries Interreg per 2024

Els programes de Cooperació Territorial Europea (CTE) Interreg, obren convocatòries al llarg d'aquest any 2024.

La CTE és un dels dos objectius de la Política de cohesió i proveeix d’un marc per la implementació d’accions conjuntes i intercanvis de polítiques entre ens nacionals, regionals, i locals dels diferents Estats membres. La finalitat general de la CTE és promoure un desenvolupament econòmic, social i territorial harmoniós de la Unió com un tot.

Premis Ciutat Capital europea de la innovació (iCapital) 2024

El Consell Europeu d'Innovació i l'Agència Executiva de les Pimes (EISMEA) organitzen els Premis Ciutat Capital Europea (iCapital) 2024 amb finançament del programa Horizon Europe. Enguany, els premis arriben a la seva desena edició que es va iniciar al 2014 amb Barcelona com a guardonada.

Els premis pretenen reconèixer aquells municipis que actuen com a catalitzadors dels ecosistemes locals d’innovació i són un reconeixement a aquells gestors locals que hagin obert les seves pràctiques de governança a l’experimentació i a l’impuls de la innovació.

Cerca de socis pel projecte Horizon Europe: Millorar la comprensió i conservació dels serveis d'ecosistemes de pol·linitzadors (convocatòria HORIZON-CL6-2024-BIODIV-01-3)

L'entitat italiana Beebio – food security, biodiversity, education cerca socis per participar en un projecte Horizon Europe que treballa l'estudi dels pol·linitzadors a les ciutats.

Nou Observatori Global de Proximitats Sostenibles: enquesta per recollir bones pràctiques del territori

A la darrera sessió de l’Assemblea Hàbitat de les Nacions Unides, es va presentar l’Observatori Global de Proximitats Sostenibles, un nou projecte de la mà de CGLU, la Càtedra d’Emprenedoria, Territori i Innovació (ETI) de l’Escola de Negocis de la Sorbona a París, C40 i ONU-Hàbitat.

Previsió d’obertura de convocatòries de la Iniciativa Urbana Europea

En el marc del Torino Cities Forum, que es va celebrar a Torí els dies 16 i 17 de març, es va donar a conèixer oficialment la Iniciativa Urbana Europea (European Urban Initiative, EUI) i es van presentar les pròximes oportunitats que es llençaran properament en el component d’Activitats de Desenvolupament de Capacitats (Capacity Building Activities).

Oportunitat: Cerca de socis per una xarxa URBACT IV en mesures de retenció d'aigua urbana i anti-inundacions, amb solucions TIC

Es cerquen ciutats que tinguin interés en treballar en mesures urbanes per a la retenció d'aigua i mesures de prevenció d'inundacions

Oportunitat: es cerca una ciutat que tingui prevista una licitació per adquisició d'autobusos per Interreg NEXT MED (correcció)

Es cerquen ciutats que  tinguin planificada una licitació de busos per incloure-les en un consorci per la 1a convocatòria del programa Interreg NEXT MED (Juny - Agost/setembre dates aproximades).

Informació:

XXV Trobades municipals europees

L'Oficina d'Europa i Estratègia Internacional de la Direcció de Relacions Internacionals, en col·laboració amb la Representació de la Comissió Europea i l'Oficina del parlament Europeu a Barcelona, organitza els propers 1 i 2 de març de 2023 les XXV Trobades Municipals Europees a l'auditori del Museu Marítim de Barcelona.

1

Seminari de llançament de la 1a convocatòria SUDOE (25 i 26 de gener, Santander)

El programa Interreg VI-B Sudoe 2021-2027 es presentarà oficialment en un seminari que es celebrarà els dies 26 i 26 de gener de 2023 a Santander.