Jornades

Opcions de finançament per la transició energètica

En el marc del cicle de seminaris tècnics sobre transició energètica coorganitzats per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona, va tenir lloc una sessió doble sobre les “Opcions de finançament per la transició energètica” dels ens locals.

dijous
08
09:30h
Juliol 2021

Treballem amb els municipis: Europa i l’àmbit internacional

Sessió oberta a tots aquells governs locals de la província de Barcelona interessats en les relacions europees i internacionals.

Ens plau convidar-vos a una sessió de treball el proper dijous dia 8 de juliol de 9:30 a 11:00h.

dimecres
30
09:30h
Juny 2021

Sessió informativa sobre els nous programes europeus de mobilitat juvenil 2021-2027

El Consell Català del Moviment Europeu organitza una sessió informativa virtual sobre els nous programes europeus de mobilitat juvenil 2021-2027. 

La sessió serà en format online i està adreçada a personal tècnic d'ens locals i municipis i joves interessats/des en moure's per Europa.

Aquesta activitat forma part de les accions de sensibilització en temes europeus que l'Oficina d'Europa i Estratègia Internacional de la Diputació de Barcelona hi dona suport.

1

Espai de treball amb els municipis en matèria de planificació estratègica de cooperació al desenvolupament

El passat 16 de juny es va celebrar una nova sessió de treball en el marc de l’Espai de treball en matèria de planificació estratègica de cooperació al desenvolupament, amb la participació d’un gruix important de tècnics municipals responsables d’aquest àmbit. El termini per presentar sol·licituds per pertànyer en aquest Espai està obert fins el 30 de setembre.

dijous
15
09:00h
Juliol 2021

European Development Days

El 15 i 16 de juliol tindran llocs els European Developement Days, organitzats per la Comissió Europea.

Enguany la temàtica és “The Green Deal for a Sustainable Future”.

Si és del vostre interès, trobareu més informació aquí: https://eudevdays.eu/programme

1

La Diputació de Barcelona promou la creació d’una Agència Local de Cooperació Internacional pel Desenvolupament

Pilar Díaz ha intervingut a la Comissió de Cooperació Internacional pel Desenvolupament del Senat

dilluns
31
09:30h
mai 2021

L’agenda Europea cap a la Mediterrània i la Política Europea de Veïnatge

El proper dilluns 31 de maig la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona, juntament amb el CIDOB – Barcelona Centre for International Affairs, celebrem la segona sessió del programa de treball “Agenda de reflexió estratègica per a Barcelona, Europa i la Mediterrània”.

divendres
21
10:00h
mai 2021

Un cafè amb Brussel·les | Trobada virtual amb l’Oficina a Brussel·les de la Diputació de Barcelona adreçada a municipis

L’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona organitza una sessió d’intercanvi distès amb l’equip de l’Oficina de Brussel·les de la Diputació de Barcelona, adreçada als representants tècnics i electes dels governs locals de la província de Barcelona interessats en conèixer el treball i els serveis d’aquesta oficina.

El rol dels governs locals en la Conferència sobre el Futur d’Europa: XXIII Jornades de la Unió Europea

La Diputació de Barcelona, en col·laboració amb les representacions de la Comissió Europea i del Parlament Europeu a Barcelona, ha organitzat un acte per reflexionar sobre el rol dels governs locals en la Conferència sobre el Futur d’Europa, que ha comptat amb la participació de més d'un centenar de persones.

Dia d'Europa 2021: Construïm Europa des del món local

La Diputació de Barcelona participa enguany de la commemoració del Dia d’Europa el 9 de maig amb un programa divers d’activitats durant tot el mes.

Declaració institucional del Ple de la Diputació

Durant el Ple de la Diputació de Barcelona del 29 d’abril, es va aprovar una declaració amb motiu del Dia d’Europa, per reconèixer els governs locals com a actors clau per a la recuperació europea.