Destacats

Dones pioneres de la Unió Europea a Terrassa

El 20 de juny es va celebrar al vestíbul de l’ESEIAAT de Terrassa la inauguració de l’exposició Dones pioneres de la Unió Europea. Es podrà visitar fins al 19 de juliol, de dilluns a divendres, de 8h a 20h.

Es tracta d’una mostra itinerant d’EUROM que ret un homenatge a deu dones que van contribuir al desenvolupament de l’Europa que coneixem avui en dia.

Què es mou a Europa - Juny 2024

Accés a la democràcia a la UE - Enquesta - Centre Jean Monnet

Benvolguts/benvolgudes,

El Centre per a l'Estat de Dret i els Valors Europeus Jean Monnet ha llançat unes enquestes interessants que considerem d’especial rellevància tant per a la Diputació de Barcelona com pels ens locals i altres agents del territori.

Convocatòria de bones pràctiques per fer front al canvi demogràfic, la fugida de cervells i la disminució de la població.

La plataforma Harnessing Talent de la Comissió Europea ha llançat una enquesta per recollir informació sobre pràctiques efectives per fer front al canvi demogràfic, la fugida de cervells i la disminució de la població.

divendres
07
10:00h
Juny 2024

Curs "Aproximació als Drets humans des de l'àmbit local"

L'Oficina de Cooperació al Desenvolupament us informa que ja estan obertes les inscripcions per participar en el curs "Aproximació als drets humans des de l'àmbit local" en el marc del BAF 2024. Es tracta d'una formació introductòria, dirigida a personal tècnic municipal de tots els àmbits de treball. 

1

Recordatori de la Convocatòria de Bones Pràctiques del programa URBACT IV. Data límit 30 de juny de 2024

Us recordem que fins el 30 de juny de 2024 es poden presentar bones pràctiques testades en l'àmbit local. Per obtenir l’etiqueta de “bona pràctica” caldrà que els projectes s’alineïn amb els valors clau del programa URBACT i amb els temes prioritaris de l’actualitat urbana europea. Caldrà igualment que la pràctica sigui fàcilment transferible a altres ciutats.

Convocatòria del Programa d’Innovació 2025 (Innovation programme) – EIT Urban Mobility – HORIZON EUROPE

El Future Mobility Research Hub (CARNET) cerca municipis per presentar propostes a la convocatòria del Programa d’Innovació 2025 (Innovation programme) de l'EIT Urban Mobility , en el marc del Programa Horizon Europe. 

Terrassa guanya el Premi d’Europa 2024 del Consell d’Europa

El Premi d’Europa, de caràcter anual, es concedeix a les ciutats i els municipis que es distingeixen pel seu compromís amb Europa.

Què es mou a Europa - Abril 2024

Ja està disponible l'actualització de la pàgina "Què es mou a Europa?" per part de la Diputació de Barcelona: el recull d'activitats, reunions i esdeveniments d'interès local que tenen lloc a Brussel·les i al territori durant el mes en curs.

dimarts
16
09:00h
Abril 2024

Jornades "D'Europa al Barri" a Santa Coloma de Gramenet

Des de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, l'Observatori 2030 del Consell Superior de Col·legis d'Arquitectura (CSCAE) i Paisatge Transversal, en col·laboració amb el Ministerio de Vivienda y Agenda Urbana i la Diputació de Barcelona, ​​organitzem les jornades “D'Europa al barri" els dies 16 i 17 d'abril a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) Les jornades estaran enfocades a la Nova Bauhaus Europea, la implementació de les Agendes Urbanes Locals i les oportunitats de finançament associades.

1