Notes de les dues primeres sessions Diàlegs Mediterrània +25

La Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb l'IEMed, ofereix el cicle "Diàlegs Mediterrània + 25" organitzat amb motiu del 25è aniversari del Procés de Barcelona (1995-2020), que abordarà fins a l'octubre qüestions transversals de les relacions euromediterrànies per aportar-hi noves visions i propostes.

El primer diàleg, celebrat el 8 de juliol, es va centrar en com les PIME, fonamentals en les economies mediterrànies, poden apostar per la innovació i la digitalització en un context marcat per la COVID-19 per reduir costos, guanyar productivitat i competitivitat, i accedir a finançament. Per aquest motiu, l’organització va proposar exposar diferents punts de vista: l’emprenedoria (amb l’exemple de Wiki Startup), les institucions públiques (ACCIÓ), les universitats (UOC) i la cooperació entre el nord d’Àfrica i l’Àfrica Subsahariana (iniciativa SmartAfrica).

El segon diàleg, celebrat el 9 de setembre, s’ha centrat en l’impacte de la crisi sanitària i social de la COVID-19 en les economies del sud de la Mediterrània. El seminari ha comptat amb la participació d'experts del Líban, Marroc, Jordània, Tunísia, Marroc i Palestina, i amb la intervenció del director adjunt de Política de Veïnatge i Ampliació de la Comissió Europea.

Si voleu més informació, podeu consultar les notes íntegres dels seminaris que us oferim a continuació: