Cafè amb Brussel·les: Propostes i iniciatives d’interès local del nou Programa de treball de la Comissió Europea per al 2024

dilluns
27
10:00h
Novembre 2023
Data de finalització: dilluns, 27/11/2023 - 11:00

L’Oficina Europa i Estratègia Internacional de la Direcció de Relacions Internacionals ha programat una nova edició del “Cafè amb Brussel·les”, amb l’objectiu d’apropar el programa de treball de la Comissió Europea per a 2024 en clau local, destacant aquells temes que poden tenir impacte i poden ser de major interès per als municipis de la província de Barcelona.

El passat 17 d’octubre la Comissió Europea va adoptar el seu programa de treball per al proper any, en el que s’estableix el llistat d’actuacions que impulsarà en relació amb noves iniciatives, la retirada de propostes pendents i la revisió de la legislació vigent de la UE. El 2024 es perfila com un moment crucial per a Europa, marcat per reptes i oportunitats que afectaran directament les nostres comunitats. Serà el darrer any del mandat polític de la Comissió Europea i del Parlament Europeu en un context de reptes geopolítics, econòmics, socials i tecnològics sense precedents.  

Conèixer el programa de treball de la Comissió Europea és d’interès per poder anticipar-se a les polítiques públiques que impactaran a nivell local pel que fa al compliment del Pacte Verd Europeu, l’adaptació a l’era digital, la millora econòmica i social, entre d’altres.

En aquesta edició, l’equip de l’oficina de Brussel·les de la Diputació dinamitzarà una xerrada amb Laia Pinós i Mataró, cap d’unitat adjunta del Pacte Verd per l’Europa del Secretariat General de la Comissió Europea. Amb ella explorarem les prioritats del programa de treball de la Comissió Europea per 2024 i com aquestes ressonen en el context local.

Us hi esperem!

La sessió serà virtual a través de la plataforma Teams i en català.

[INSCRIPCIÓ]

Aprofitem l'ocasió per convidar-vos a fer-nos arribar propostes de temes que voldríeu que abordéssim en propers 'Cafè amb Brussel·les', adreçant-nos un correu electrònic a la bústia de l'Oficina: o.europa.eint@diba.cat