Enfortiment de les relacions europees

Cooperació territorial, agermanaments, cooperació entre territoris europeus, valors europeus i participació ciutadana, ciutadania europea
dijous
23
17:00h
Novembre 2023

JORNADA DE TARDOR DEL CONSELL CATALÀ DEL MOVIMENT EUROPEU: «Una Europa més propera. Els municipis i els joves a l’any europeu de les competències»

El Consell Català del Moviment Euroipeu (CCME) organitza la seva Jornada de Tardor, un cicle de debats i conferències de caire europeista que, sota el nom “Una Europa més propera. Els municipis i els joves a l’any europeu de les competències”, tindrà lloc els propers 23 i 24 de novembre de 2023 al Coboi-Lab de Sant Boi de Llobregat (Carretera de la Santa Creu de Calafell, 33, planta 1).

L'acte comptarà amb quatre taules rodones, que versaran sobre:

1
dijous
15
09:00h
Juny 2023

Assemblea Digital d'alcaldes i alcaldesses del moviment Living-in.EU

Aquest any Eurocities s'associa amb l'OCDE, Metropolis i la Regió de Brussel·les Capital per a l'organització de la Cimera Urbana de Brussel·les (Brussels Urban Summit 2023), que tindrà lloc del 12 al 15 de juny de 2023.

Living-in.EU també participa en l'esdeveniment organitzant la primera sessió de l'Assemblea Digital d'alcaldes i alcaldesses d'aquest moviment per la transformació digital de les ciutats europees el 15 de juny de 2023. L'actual 

2
dimecres
01
09:00h
Març 2023

XXV Trobades Municipals Europees _ 3 anys després de la pandèmia: cap a on van els governs locals europeus?

La Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona (DRI) és l'òrgan encarregat d'impulsar l'acció internacional dels ens locals de la província de Barcelona i de la pròpia Diputació de Barcelona.

dijous
03
12:00h
Novembre 2022

Invitació a la trobada del Grup d'Estratègia Política de la xarxa Eurotowns - Assemblea General Anual

Del 2 al 4 de novembre de 2022, Manresa acollirà l'Assemblea General anual d'Eurotowns, la xarxa de ciutats mitjanes europees d'entre 50.000 i 250.000 habitants, destinada a impulsar l'intercanvi de pràctiques i coneixements, així com fer més presents aquestes ciutats, i tenir una veu més forta a les institucions de la UE i als processos de presa de decisions, amb l'objectiu final d'aconseguir ciutats més sostenibles, inclusives, pròsperes i pacífiques.

2
dimarts
10
09:30h
mai 2022

XXIV Jornades de la Unió Europea: "Els governs locals com actors de pau"

Les XXIV jornades de la Unió Europea que celebrem aquest any adquireixen una rellevància singular ja que es proposen ser un espai per a l'intercanvi i el debat al voltant de dos fenòmens d'actualitat i rellevància per al món local: en primer lloc, l'Any Europeu de la Joventut i, en segon lloc, l'esclat de la guerra a Ucraïna.

dimecres
12
09:00h
mai 2021

CLOENDA DEL PROJECTE ON BOARD - Construint Xarxes d'Innovació Educativa

Després de dos anys de treball conjunt, les ciutats sòcies del projecte ON BOARD estan preparades per compartir tots els aprenentatges i fites aconseguides. L'ON BOARD és una xarxa de transferència del Programa URBACT cofinançada pel FEDER en què sis ciutats europees han compartit el coneixement i l'experiència per a construir xarxes d'innovació educativa locals.

1
dijous
26
18:00h
Novembre 2020

Europa Jove: Mobilitat juvenil i oportunitats a la UE

L’actual marc laboral dona importància a la mobilitat del jovent en països europeus
que ajuda a desenvolupar les competències que els poden servir per a millorar la seva
ocupabilitat.

Presentador de l'acte: Adrià Arnau, regidor de Joventut 

Conferenciant: Expert i comunicador en integració europea. Director d’EUROLOCAL i Membre del
Moviment Europeu a Catalunya

Inscripcions a l'enllaç

1
divendres
30
10:00h
Octubre 2020

Vols saber com fomentar la innovació en la participació ciutadana per a la #transicióecològica?

L’Ajuntament de Viladecans organitza divendres 30 d'octubre (de 10.00 a 13.00) un acte de presentació d'experiències innovadores i bones pràctiques en participació ciutadana (locals i internacionals), orientades a impulsar processos de transició ecològica a llarg termini.

1
dimecres
18
10:00h
Març 2020

Jornada “Els territoris al món local: l’acció internacional dels ens locals”

La jornada " Els territoris al món local: l’acció internacional dels ens locals"  a la qual us convidem aspira afavorir la reflexió sobre el valor afegit de l’acció internacional pública local en termes de desenvolupament integral dels territoris, evidenciar les tendències de futur que es poden desprendre de l’anàlisi de les relacions internacionals existents entre ens subnacionals, i presentar un esbós de les oportunitats que el nou marc financer plurianual de la Unió Europea brindarà als ens locals durant el proper període financer 2021-2027.  

1
dilluns
03
09:00h
Desembre 2018

Jornada “Construïm el futur d'Europa amb mirada feminista”

Davant les properes eleccions al Parlament Europeu, al maig de 2019, creiem necessari el debat, la participació de la ciutadania i incidència per incorporar la mirada feminista com a focus imprescindible, assolir de manera efectiva la igualtat de gènere, i construir el futur d’Europa, des d’un dels seus valors fonamentals.

1