Invitació a la trobada del Grup d'Estratègia Política de la xarxa Eurotowns - Assemblea General Anual

Públic al qual s'adreça: 
Municipis entre 50.000 i 250.000 habitants, ens locals i supramunicipals, experts en govern local
dijous
03
12:00h
Novembre 2022
Data de finalització: dijous, 03/11/2022 - 16:30

Del 2 al 4 de novembre de 2022, Manresa acollirà l'Assemblea General anual d'Eurotowns, la xarxa de ciutats mitjanes europees d'entre 50.000 i 250.000 habitants, destinada a impulsar l'intercanvi de pràctiques i coneixements, així com fer més presents aquestes ciutats, i tenir una veu més forta a les institucions de la UE i als processos de presa de decisions, amb l'objectiu final d'aconseguir ciutats més sostenibles, inclusives, pròsperes i pacífiques.

L'Assemblea General inclourà la reunió del Grup de Política Estratègica (SPG) d'Eurotowns, que agrupa els representants polítics de les ciutats membres. En el marc de l'esdeveniment SPG, tindrà lloc una sessió inspiradora sobre com les ciutats, especialment les de mitjana dimensió, poden afrontar els nous reptes globals i locals mitjançant l'ús d'eines més efectives, eficients i democràtiques.

Des de l'Ajuntament de Manresa, ens plau convidar-vos a tots els municipis de la província a assistir a la trobada del SPG i a la sessió “Eines clau per als reptes clau de les ciutats”, oberta a representants polítics i tècnics de les ciutats adherides, així com a representants dels municipis de la província de Barcelona, ​​la Diputació de Barcelona i experts en govern local.

Aquest és el programa de la trobada:

12.00 – 13.00 Brunch al Centre Cultural Casino

13:00 Inscripcions dels participants

13:15 Benvinguda del President i de l'Alcalde amfitrió (Sr. Marc Aloy)

13.20 Tour de Taula amb una breu actualització de cada ciutat membre sobre què pot fer l'àmbit local per afrontar la crisi actual

14:00 Prioritats per al 2023

14.30 Sessió: "Eines clau per als reptes clau de la ciutat"
Quines són les eines essencials per a les ciutats mitjanes per afrontar els reptes globals de la crisi climàtica, energètica, econòmica i militar sense perdre el focus en la sostenibilitat integrada?

Durant aquesta sessió, tres ponents debatran sobre una sèrie d'eines clau per transformar la gestió a les ciutats mitjanes L'objectiu és fer front al clima global, l'energia i la crisi econòmica, mantenint l'accent en el desenvolupament urbà equilibrat, l'economia verda, la justícia social i el bon govern.

Jon Aguirre, arquitecte, consultor de Paisaje Transversal i representant del Punt URBACT espanyol, moderarà tota la sessió.

Christian Gangl, president d'Eurotowns, introduirà el tema tot parlant de la importancia, per a les ciutats mitjanes, de triar les eines adequades per desenvolupar les seves polítiques, obrint el debat posterior, que se centrarà en:

• L'estratègia de ciutat: dels objectius globals als objectius locals, a càrrec de Jon Aguirre

• Governança, aliances i implicació ciutadana, a càrrec d'un expert de CGLU (per confirmar)

• Mesurar el progrés i prendre bones decisions mitjançant el seguiment i l'avaluació, a càrrec de Mireia Borrell, analista en cap d'Ivàlua, Institut Català d'Avaluació de Polítiques Públiques

Hi haurà un temps reservat per a preguntes del públic, així com dues activitats interactives durant les converses: el Wordcloud Inspirador i el Concurs Kahoot de Ciutats Eurotowns.

16.30h Anna Crespo, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, clourà la sesió.

Si teniu gfanes de conèixer la xarxa Eurotowns i veure qui som i què fem, podeu inscriure-us enviant-me un correu a spuyol@ajmanresa.cat

Us hi esperem!!