Jornada “La dimensió urbana a la UE: Estat de la qüestió” (30 de novembre a les 10h)

Públic al qual s'adreça: 
Tècnics/tècniques i electes
dilluns
30
10:00h
Novembre 2020
Data de finalització: dilluns, 30/11/2020 - 11:30

El dilluns 30 de novembre de 10.00h a 11.30h es durà a terme la jornada virtual “La Dimensió Urbana a la UE: estat de la qüestió” organitzada per la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona conjuntament amb el CUIMPB - Centre Ernest Lluch.

La necessitat de dissenyar polítiques de desenvolupament urbà sostenible ha adquirit en els últims anys una importància sense precedents degut al creixement de les zones urbanes. D’altra banda, la necessitat de repensar l’àmbit urbà serà més rellevant que mai en l’escenari post-COVID19. La Unió Europea (UE) ha estat l’espai polític i econòmic on s’ha cristal·litzat de manera més tangible el desenvolupament d’un marc normatiu pel foment de les polítiques urbanes sostenibles.

En aquest seminari web reflexionarem sobre el paper que ha tingut la UE en la configuració de les polítiques urbanes i els fons i programes europeus que se’n deriven. També parlarem dels futurs reptes de les ciutats tenint en compte l’actual crisi de la COVID-19 i com aquesta pot fer canviar les prioritats de la UE i del seu discurs urbà.

Pel que fa al programa, comptarem primerament amb la benvinguda de la diputada adjunta a l'Àrea de Presidència i delegada per a les Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona Pilar Díaz  i de la directora acadèmica del CUIMPB-Centre Ernest Lluch de la Maria José Garcia Celma.

Seguidament es durà a terme una taula rodona formada per Jon Aguirre , soci de Paisaje Transversal i autor del llibre “Planificación Urbana Integral, aprendiendo de Europa”, Eloi Juvillà de la Direcció de Serveis d’Edificació i Logística de la Diputació de Barcelona i Irene Navarro , coordinadora del Gabinet tècnic del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB).

Programa complet i inscripcions (+)