Jornada "Europa, conquestes i reptes envers les polítiques d'abordatge de les violències masclistes"

dilluns
29
10:00h
Novembre 2021
Data de finalització: dilluns, 29/11/2021 - 12:00

L’Oficina de Polítiques d’Igualtat de la Diputació de Barcelona ens fa arribar aquesta informació d'una jornada que pot ser del vostre interès:

Jornada "Europa, conquestes i reptes envers les polítiques d'abordatge de les violències masclistes"

Ens trobem actualment en un context en el qual s'estan definint i evidenciant les múltiples formes de violències masclistes a nivell jurídic i social; alhora, estem vivint un procés d'empoderament col·lectiu per la conquesta dels espais públics, de la llibertat i seguretat de poder tenir pobles, carrers, places i festes que també siguin per a tothom. I en aquest sentit volem parar i mirar al nostre entorn a fi de poder valorar com de global és aquest procés, i analitzar l'avenç de les diferents lluites feministes i el seus impactes en les polítiques públiques.

Volem oferir-vos, doncs, una jornada de reflexió entorn les polítiques europees de lluita contra les violències masclistes, que ens permeti analitzar i repensar les nostres pròpies polítiques així com compartir estratègies i experiències rellevants.

10h Benvinguda i presentació institucional.

  • Lluïsa Moret Sabidó, Presidenta de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social
  • Alba Barnusell Ortuño, Diputada delegada de Polítiques d'Igualtat

10:10h Presentació de l'estudi "L'abordatge europeu de les violències contra les dones, intervencions i respostes des de l'àmbit local", elaborat pel grup de recerca "Antígona" de la UAB

  • Encarna Bodelón. Professora titular de Filosofia del Dret de la Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i coordinadora de l'estudi.

10:35h Taula d'experiències europees:

  • Model de les cases de Dones autònomes alemanyes a càrrec de Maria Echaniz Sans, especialista en història de les Dones i treballadora de la Casa de Dones de Kiel des del 2003.
  • Centres "Antiviolenza" a càrrec de Martina Pellegrini, Màster en dret, recercadora i experta en violències masclistes. Actualment és responsable del centre Antiviolenza de Trieste (Italia).
  • Programa "points relais" a càrrec de Glòria Casas, doctora en Sociologia, sociòloga, màster en polítiques socials i gènere i professora titular a la Université de Toulouse Jean Jaurès (França).

11:35h Debat

  • Modera Anna Celma Melero, periodista.

Inscripcions

Per a personal administracions locals 

Per a persones externes