Jornada "Resistències, drets i lluites feministes arreu del món"

Públic al qual s'adreça: 
Personal electe i tècnic d'ens locals, a professionals que treballen en l'àmbit del feminisme, el desenvolupament econòmic, les relacions internacionals i la cooperació.
dimarts
09
09:30h
Abril 2024
Data de finalització: dimarts, 09/04/2024 - 14:00

A cap regió del món les dones tenen garantits els seus drets. Tot i que els drets de les dones són universals, arreu del món hi ha moltes disparitats entre el seu reconeixement i el compliment efectiu d'aquests drets. El feminisme és un moviment global que reivindica el ple reconeixement de drets i llibertat per a totes les dones i nenes. Les agendes feministes cada vegada més conflueixen en xarxes internacionals i globalitzades.

Des d'una perspectiva internacional fa temps que s'està treballant pel canvi social i la transformació de les condicions materials i socials de vida de les persones sota l'enfocament de gènere basat en els drets humans. Des d'aquesta perspectiva, les desigualtats de gènere són una qüestió clau per a la justícia global que cal combatre promovent i reforçant les vies d'empoderament real de les dones com a titulars de drets en els àmbits econòmic, social i polític.

Aquesta jornada, realitzada en el marc de la campanya institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, i promoguda per l'Àrea de Feminismes i Igualtat de la Diputació de Barcelona, vol vincular les agendes internacionals i locals des d'una perspectiva feminista internacional i alhora municipalista.

Dimarts 9/04/2024 de 9:30 a 14h a La Cuina de l'Espai Francesca Bonnemaison

9.30h Presentació institucional

9.45h Conversa “Feminismes i resistències en un món en conflicte”

  • Olga Rodríguez Francisco, periodista especialitzada en política internacional amb perspectiva de drets humans i feminista. És cofundadora del Diario.es.
  • Helena Maleno Garzón, periodista i investigadora especialitzada en migracions i tràfic d'éssers humans, especialment de dones i infants. És fundadora del col·lectiu Caminando Fronteras.

Moderadora: Montse Santolino Prieto, periodista especialitzada en política internacional, drets humans i perifèries. És coordinadora la federació catalana d'ONG.

11.30h Pausa-cafè

12.00h Taula rodona “Interconnectant les agendes internacionals i locals des d'una perspectiva feminista”

  • Programa Equalmed amb perspectiva de feminista al Marroc i Barcelona on participen diversos ajuntaments de la província – Natalia Perona Vizcaino, cap del Servei de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament Terrassa
  • Acompanyament a projectes de cooperació i processos polítics d'organitzacions de dones palestines, ONG SUDS - Carla Sala Rull, expatriada a Palestina
  • Diàleg i prevenció de conflictes amb perspectiva feminista - Gemma Aubarell Solduga, directora de l’Àrea de cultura, gènere i societat de l’IEMed
  • Els drets sexuals i reproductius en el context internacional - Sílvia Aldavert García, coordinadora de l'Associació de drets sexuals i reproductius

Moderació: Sandra Garcia Urizarna, cap de Secció del Servei de polítiques d'Igualtat de la Diputació de Barcelona

13.30h Cloenda amb l'espectacle de l'alumnat de l'Institut del Teatre

Inscripcions

Personal d'ajuntaments i Diputació

Personal d'entitats i altres

1
Fitxers adjunts:
2
Etiquetes:
igualtat, feminisme
1
Temes:
Jornades
1
Categories:
Àmbit social