Europa After Work amb Jordi Solé i Itziar González al Teatreneu

Públic al qual s'adreça: 
estudiants, joves professionals, politòlegs i periodistes
dimarts
22
19:00h
Febrer 2022
Data de finalització: dimarts, 22/02/2022 - 20:15

L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, la plataforma d'estudiants universitaris Deba-t.org i l’associació de joves Equipo Europa reprenen els “Europa After Work”, un espai de debat i reflexió, especialment adreçat a estudiants, joves professionals, politòlegs i periodistes. La propera sessió se centrarà en la Conferència sobre el Futur d’Europa. Es requereix inscripció prèvia.

Els “Europa After Work” són un diàleg temàtic entre dos ponents ―un/a eurodiputat/da i un/a expert/a, analista o periodista― moderat per un/a representant de Deba-t.org o Equipo Europa. L’acte, d’aproximadament 1h15 de durada, inclou preguntes del públic.

El proper “Europa After Work” tindrà lloc el dimarts 22 de febrer, a les 19h00, a la Sala Cafè Teatre del Teatreneu (C/ Terol, 26), al barri de Gràcia de Barcelona. La trobada se centrarà en la Conferència sobre el Futur d’Europa i comptarà amb la participació de Jordi Solé, vicepresident del grup dels Verds/Aliança Lliure Europea i membre de la delegació del Parlament Europeu a la Conferència sobre el futur d’Europa, i Itziar González, experta en participació ciutadana.

Es requereix inscripció prèvia al següent formulari

Sobre la Conferència sobre el Futur d'Europa

La Conferència sobre el Futur d’Europa, inaugurada el 9 de maig de 2021, és un procés obert a la ciutadania de tota la Unió per debatre sobre els reptes i les prioritats d’Europa i per repensar i reflexionar sobre el futur del projecte europeu. Una de les vies principals de participació ciutadana, a més dels esdeveniments i els panells de ciutadans, és la plataforma digital multilingüe: https://futureu.europa.eu/.

La Conferència s’estructura en 9 àrees temàtiques: canvi climàtic i medi ambient; salut; una economia més forta, justícia social i ocupació; la UE al món; valors i drets, Estat de dret i seguretat; transformació digital; democràcia europea; migració; i educació, cultura, joventut i esport. Tot i aquesta estructura proposada, els ciutadans també poden presentar altres idees en qüestions transversals.

Els panells de ciutadans europeus es reuneixen per preparar les seves aportacions als debats en el ple formulant, a partir de les contribucions dels ciutadans recopilades a la plataforma, una sèrie de recomanacions perquè la UE els doni seguiment. La Conferència es compromet a donar el màxim espai als joves.

El ple de la Conferència sobre el Futur d’Europa està format per 108 representants del Parlament Europeu ―deu dels quals eurodiputats espanyols―, 54 del Consell Europeu ―dos per cada estat membre― i 3 de la Comissió, a més de 108 representants dels parlaments de cada estat i de 108 ciutadans i ciutadanes d’Europa. També en formen part representants del Comitè de les Regions, del Comitè Econòmic i Social Europeu, d’interlocutors socials i de la societat civil.

La previsió és assolir unes conclusions a la primavera del 2022, sota la presidència francesa del Consell.