Destacats

Proposta de projecte EIT - New European Bauhaus Co-Create 2024

Un think tank - centre de recerca de la província de Barcelona està treballant en una proposta de projecte en el marc de la convocatòria Co-crear Nova Bauhaus Europea. Comunitats i autoritats locals contruïnt un espai públic sostenible, bell i inclusiu – 2024 (Co-create NEB) – HORIZON EUROPE (oberta) amb data límit 16 d'octubre de 2023.

21 de setembre: Dia Internacional de la Pau

El dia 21 de setembre es commemora el Dia Internacional de la Pau arreu del món. Enguany, la Diputació s’adhereix a la campanya “Fem de cada dia, el dia de la Pau” proposada per la xarxa Alcaldes i alcaldesses per la Pau.

Què es mou a Europa? Setembre 2023

dimecres
11
16:30h
Octubre 2023

Setmana Europea de les Regions i les Ciutats: Taller sobre Innovació social

Tenim el plaer de convidar-vos al taller en format híbrid (codi 11WS23238) "Local Intermediate Authorities at the forefront of social Innovation" que tindrà lloc l'11 d'octubre a les 16h30 (CEST) en el marc de la 21a edició de la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats i en el qual hi participaran la Diputació de Barcelona, la Regió de Hannover i el Departament de l'Aude. L'esdeveniment es podrà seguir en anglès, francès i castellà.

ENQUESTA sobre el “Foment de polítiques culturals a les zones rurals en el marc de les estratègies de desenvolupament i cohesió territorial i l'agenda 2030"

La Comissió SEDEC (política social, educació, ocupació, recerca i cultura) del Comitè Europeu de les Regions (CdR) està duent a terme una enquesta per recollir informació sobre el seu proper Dictamen d'iniciativa relatiu a "La promoció de les polítiques culturals a les zones rurals en el marc de les estratègies de desenvolupament i cohesió territorial i l'agenda 2030".

Com alinear les polítiques de Cooperació al desenvolupament i d’Acció internacional d’un municipi?

Ja està disponible un nou capítol de la col·lecció de planificació que ofereix l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament amb pautes per alinear les polítiques de cooperació al desenvolupament i d’acció internacional d’un municipi en el procés de planificació. No te’l perdis!

Més pressupost per una millor UE

La Comissió Europea proposa reforçar el pressupost a llarg termini de la UE per poder fer front als reptes més urgents als que ha de fer front Europa, com els efectes de la invasió russa a Ucraïna, la gestió dels fluxos migratoris i la promoció de la competitivitat a la UE.

ODS – Properes cimeres de les Nacions Unides sobre la implementació de l’Agenda 2030

Benvolguts, Benvolgudes,

Compartim amb vosaltres informació rellevant en relació amb les properes cimeres mundials sobre la implementació de l’Agenda 2030 que pot tenir un impacte en el treball que esteu realitzant els governs locals en matèria de localització dels ODS.  Tant des de la Direcció de Relacions Internacionals com de del Servei d’Agenda 2030 i Participació de la Diputació de Barcelona us destaquem els següents esdeveniments:

Fòrum Polític d’Alt Nivell sobre Desenvolupament Sostenible

Què es mou a Europa? Juny 2023

Ja està disponible l'actualització de la pàgina "Què es mou a Europa?" per part de la Diputació de Barcelona: el recull d'activitats, reunions i esdeveniments d'interès local que tenen lloc a Brussel·les majoritariament.

Trobareu informació d'actualitat sobre les activitats del Comitè Europeu de les Regions, els actes que organitza la Comissió Europea, els temes més rellevants de les sessions plenàries del Parlament Europeu i altres esdeveniments i oportunitats de posicionament a nivell europeu d'interès local. 

La iniciativa Interreg Volunteer Youth (IVY) facilita l'estada de joves voluntaris en projectes Interreg

L’Interreg Volunteer Youth (IVY) cofinançada per la DG REGIO i gestionada per l’Associació de Regions Frontereres Europees (AEBR, per les seves sigles en anglès) dona suport a projectes de cooperació territorial europea a través de la participació de voluntariat jove. Els participants, d’entre 18 i 30 anys, poden fer estades d'entre 2 i 6 mesos amb dues modalitats possibles: