Primera convocatòria d’Accions Innovadores de la Iniciativa Urbana Europea (EUI)

La primera convocatòria d’Accions Innovadores de la Iniciativa Urbana Europea (EUI-IA, en anglès) s’obrirà durant la tardor de 2022 i tancarà a meitats de gener del 2023.

La convocatòria, de 50M euros, finançarà projectes que implementin exemples reals d’intervencions en espais, edificis, productes i modes de vida basades en la Nova Bauhaus Europea (NEB), un nou concepte impulsat per la Comissió Europea que està compost pels valors de la sostenibilitat, la inclusivitat i l’estètica en la seva màxima essència.

Pel que fa a les condicions de les EUI-IA, aquestes seran similars a les de l’antic UIA, és a dir:

  • 5M euros de pressupost màxim
  • 80% de finançament del FEDER
  • Elegibles autoritats urbanes o agrupacions d’autoritats urbanes de com a mínim 50.000 habitants que formin part de la UE.

En canvi, a diferència dels UIA , les Accions Innovadores de l’EUI tindran una part de transferència de coneixement a altres socis. En aquest sentit es podrà formar part d’un projecte com a soci o observador.

Els detalls de la convocatòria estaran explicats als termes de referència que es publicaran pròximament.

El 19 d’octubre es farà un seminari per a entitats interessades en participar a la primera convocatòria a Brussel·les. Les inscripcions s’obriran durant aquest més de setembre i la Diputació de Barcelona hi preveu ser present. En cas d'estar interessats en propostes per aquesta convocatòria no dubteu en contactar amb nosaltres.

1 comentari

Mayol Arandiga, Gerard

Us recordem que les inscripcions pel seminari de la la 1a convocatòria d'Accions Innovadores de la European Urbana Initiative que es celebrarà a Brusel·les el dia 19 d'octubre ja estan obertes. Inscripcions aquí 

La Diputació de Barcelona hi preveu ser present. En cas d'estar interessats en propostes per aquesta convocatòria no dubteu en contactar amb nosaltres.