Premis Ciutat Capital europea de la innovació (iCapital) 2024

El Consell Europeu d'Innovació i l'Agència Executiva de les Pimes (EISMEA) organitzen els Premis Ciutat Capital Europea (iCapital) 2024 amb finançament del programa Horizon Europe. Enguany, els premis arriben a la seva desena edició que es va iniciar al 2014 amb Barcelona com a guardonada.

Els premis pretenen reconèixer aquells municipis que actuen com a catalitzadors dels ecosistemes locals d’innovació i són un reconeixement a aquells gestors locals que hagin obert les seves pràctiques de governança a l’experimentació i a l’impuls de la innovació.

Hi ha dues categories:

  • Capital europea de la innovació 2024. S’atorgarà un premi d’1 milió d’euros al guanyador, i dos premis de 100 mil euros als finalistes.
  • Ciutat innovadora emergent 2024. S’atorgarà un premi de 500 mil euros, i dos premis de 50 mil euros als finalistes.

S’hi poden presentar ciutats de la UE de més de 250 mil habitants en el cas del premi a Capital europea, i d’entre 50 i 250 mil habitants en el cas del premi a Ciutat emergent.

Els guanyadors anteriors són Barcelona (2014), Amsterdam (2016), París (2017), Atenes (2018), Nantes (2019), Lovaina (2020), Dortmund (2021) i Aix-Marsella Provence Metropole (2022) i Lisboa. (2023) com a capitals europees de la innovació. Mentres que els guanyadors anteriors a la categoria Ciutat innovadora emergent són Vantaa (2021), Haarlem (2022) i Linkoping (2023).

El Consell Europeu d'Innovació i l'Agència Executiva de les Pimes (EISMEA) organitzaran un seminari web informatiu el dia 10 d'abril de 2024 a les 10h.

Podeu trobar tots els detalls de la convocatòria d'aquests premis a la fitxa de la Guia d'Ajuts de la la UE (GAUE) de la Diputació de Barcelona.

L’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona resta a la disposició dels ens locals de la província de Barcelona per facilitar la vostra participació en convocatòries europees i premis europeus. En cas de tenir interès en aquesta convocatòria no dubteu en contactar amb nosaltres a través del correu  o.europa.eint@diba.cat o trucant al 934 049 444.