Queden dues setmanes per presentar-vos al “Repte de les 100 Ciutats Intel·ligents”

Com ja vam anunciar fa unes setmanes a través del nostre butlletí, encara sou a temps de presentar-vos al Repte de les Ciutats Intel·ligents (ICC en les sigles en anglès), el programa de la Comissió Europea successor del Repte de les Ciutats Digitals que va assessorar 41 ciutats d’arreu de la UE per transformar-ne les polítiques digitals. L'ICC manté el període de recepció de sol·licituds obert fins divendres 29 de maig.

Aquest any, la Comissió ha ampliat i millorat el programa en àmbit i en abast, per arribar a 100 ciutats que vulguin emprendre mesures per a ser més verdes, més socials i més intel·ligents. A més, ha dedicat una secció específica a la pàgina web on reuneix recursos per ajudar les ciutats a navegar per l’actual crisi de la COVID-19 i implementar respostes adequades mitjançant l’aprenentatge i l’intercanvi de bones pràctiques d’intervencions tecnològiques eficaces de municipis inspiradors. El programa reunirà ciutats de la UE que treballin en aquesta direcció i oferirà suport i assessorament de qualitat durant dos anys i mig, tant presencial com en línia i a través de l’intercanvi d’experiències entre iguals, i ajudant a potenciar els talents locals. La convocatòria es resoldrà la segona quinzena de juny, i previsiblement el programa començarà just després.

La visió de l’ICC és crear una xarxa europea de 100 ciutats intel·ligents que explotin el potencial de les tecnologies emergents i prenguin mesures ambicioses per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes, tot garantint un creixement verd, intel·ligent i sostenible i assegurar així la resiliència del territori europeu. L’ICC actuarà com a motor per a les ciutats de qualsevol mida (també petites i mitjanes) que vulguin tenir un paper principal en la revolució tecnològica i que estiguin disposades a transformar-se de manera holística per guiar el camí cap a un futur millor per a Europa.

Per a més informació, podeu consultar la nota que vam preparar així com la pàgina web del programa. Sort!