Campanya busos escolars solidaris a Ucraïna de la Comissió Europea

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona fa una crida per aconseguir donacions d'autobusos escolars per traslladar a Ucraïna.

La cessió de busos per a transport escolar és una petició del govern ucraïnès a la UE i, en concret, a la Comissió Europea.

Les donacions es faran a través del Mecanisme de Protecció Civil de la Unió i es coordinaran des del Centre de Coordinació de Resposta a Emergències.

Fins ara Àustria, Finlàndia i Estònia ja han respost positivament i han donat busos a través del Mecanisme de Protecció Civil. 

Els busos s’utilitzaran per assegurar un transport segur cap a i des de les escoles per a nens i nenes d’arreu d’Ucraïna i per organitzar evacuacions d’emergència en cas de necessitat. Els alumnes que es beneficiaran dels donatius inclouen alumnes d’escoles de primària i secundària.

Es requereixen busos ordinaris de passatgers, tot i que es podrien mobilitzar també busos elèctrics o híbrids en funció de la infraestructura de les comunitats de destí.

L’arribada dels busos fins el país es coordinarà a través del Centre de Coordinació d’Emergències el país i es cobriran els costos de transport.

Els busos donats es retolaran amb informació de la campanya i amb la de les institucions/entitats/empreses donants.

Més informació: comm-rep-barcelona@ec.europa.eu