Proposta de projecte EIT - New European Bauhaus Co-Create 2024

Un think tank - centre de recerca de la província de Barcelona està treballant en una proposta de projecte en el marc de la convocatòria Co-crear Nova Bauhaus Europea. Comunitats i autoritats locals contruïnt un espai públic sostenible, bell i inclusiu – 2024 (Co-create NEB) – HORIZON EUROPE (oberta) amb data límit 16 d'octubre de 2023.

En aquesta proposta es vol realitzar una activitat de participació ciutadana on gent gran identifiquin i per tal de que provin rutes caminables, còmodes i segures. El projecte consta d'un primer taller per a identificar les rutes i un segon per a provar-les i analitzar-les. Un cop es tingui el diagnòstic de les rutes, la gent gran participarà en un procés de co-creació de mobiliari urbà que resolgui alguns dels problemes identificats en les rutes, el qual s'instal·larà i provarà en l'espai urbà.

L'objectiu final del projecte és millorar el benestar físic i mental de la gent gran a partir de mobilitat activa i la integració comunitària, formant una xarxa de gent gran que camina a la ciutat on es fa el projecte. Així mateix, a partir del mobiliari urbà es millora l'espai urbà per a la gent gran i es propicia la seva mobilitat activa.

Es necessita una ciutat que estigui interessada a participar en el projecte L'involucració de la ciutat inclouria facilitar el contacte o participació de grups de gent gran per als tallers i el disseny participatiu, un lloc per a realitzar les activitats i espai urbà on instal·lar i provar el mobiliari dissenyat. El projecte serà curt, maxim 11 mesos durant 2024, i la ciutat podrà gaudir d'un pressupost aproximat de 5.000€.

En cas de que hi estigueu interessats no dubte en contactar amb l'Oficina d'Europa i Estratègia Internacional a través del correu mayolag@diba.cat