L’Associació Europea de Ciutats Termals Històriques aprova la candidatura de Caldes de Montbui com a seu de l’assemblea general de primavera del 2022

L’Associació Europea de Ciutats Termals Històriques aprova la candidatura de Caldes de Montbui com a seu de la propera assemblea general de primavera al maig del 2022

A proposta de la candidatura presentada per Caldes de Montbui, el comitè executiu de l’Associació Europea de Ciutats Termals Històriques (EHTTA), ha aprovat emplaçar la propera assemblea general de primavera al nostre municipi, celebració que tindrà lloc al maig del 2022.

En la propera assemblea general del 13 de maig a Sao Pedro do Sul (Portugal), es ratificarà la proposta perquè el municipi esdevingui seu termal de l’esdeveniment. L’associació celebra dues assemblees anuals.

Per preparar la candidatura, posant en valor les potencialitats del municipi, l’Ajuntament de Caldes ha comptat amb el suport tècnic de la Oficina d'Europa i Estratègia Internacional de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona, en el marc del Catàleg de Serveis 2020 del Pla Xarxa de Governs Locals.

Caldes de Montbui és membre de l’EHTTA des d’octubre de 2018. Actualment, la presidència de l’associació se situa a Ourense (Galicia), i aplega unes 51 ciutats termals europees de 18 països (Croàcia, República Txeca, Hongria, França, Alemanya, Grècia, Itàlia, Portugal, Romania, Espanya, Turquia, Àustria, Polònia, Azerbaijan, Georgia, Luxemburg, Estònia i Regne Unit).

Línies d’actuació més destacades de l’EHTTA

Des de l’European Historic Thermal Town Association es treballa en diferents àmbits d’actuació com:

  • The European Route of Historic Thermal Towns, que atorga les certificacions de Ruta cultural europea, validades pel Consell d'Europa. Cada any cal passar una evaluació per renovar la certificació.
  • The Thermal Atlas of Europe sobre el patrimoni europeu. Aquest projecte, que identifica les 400 viles termals més importants d’Europa, es tracta d’ una iniciativa, a càrrec del Comitè científic d'EHTTA, que té per objectiu estudiar, inventariar i classificar el patrimoni termal a Europa en diferents categories (ajuntaments, viles termals, brolladors naturals, fonts, balnearis, hotels, oci, paisatge, serveis, recursos immaterials, esdeveniments, i infraestructura turística).
  • Interreg- Europe: Innova Europe. Aquest projecte recull propostes de creació de productes innovadors.
  • Estratègies de col·laboració amb l’ Associació europea de balnearis (ESPA), per establir línies de col·laboració entre ambdues associacions.
  • Creació de paquets turístics de les viles termals i promoció a través de guies promocionals i xarxes socials.
  • Assistència a trobades i fires com la Fira termal (Milà), el Seminari per a la ruta transatlàntica (Romania), la reunió del Comitè Científic (Brussel·les),  la Fira internacional de termalisme- Termatalia (Ourense), Fira de la indústria turística (Berlín), etc.

Per a més informació: www.ehtta.eu