Comença la Setmana Verda de la UE: natura i biodiversitat

La Setmana Verda de la UE 2020 es celebra enguany del 19 al 22 d’octubre de 2020, i abordarà especialment la preservació de la biodiversitat i la contribució que aquesta pot fer a la societat i a l’economia.

Després de l’adopció d’una nova Estratègia de la UE sobre biodiversitat per al 2030 el passat mes de maig, la Setmana Verda destacarà la contribució que la biodiversitat pot fer a la societat i a l’economia, i el paper que pot exercir a l’hora de donar suport i estimular la recuperació en un món post-pandèmic, a través de la generació de llocs de treball i d’un creixement sostenible.

Segons la Comissió Europea, la nova estratègia mostra com la recuperació és una oportunitat per començar de nou, sabent que és possible un canvi transformador. És una oportunitat per repensar la nostra relació amb la natura, per canviar les activitats que estan impulsant la pèrdua de biodiversitat i la crisi ecològica més àmplia i per ponderar les implicacions per a la nostra economia i societat. La Setmana Verda de la UE examinarà com polítiques clau de la UE com el Pacte Verd Europeu poden ajudar a protegir i restaurar els ecosistemes.

La Setmana Verda d’aquest any també actuarà com a fita en el camí cap a la Conferència de les Parts (COP 15) de la Convenció sobre la Diversitat Biològica, ara prevista per al 2021, on els líders mundials adoptaran un pla d’acció de deu anys per a la biodiversitat, és a dir, un nou acord global per a les persones i la natura.

Més informació

[+] Setmana Verda de la Unió Europea