Comença el 3r “Fòrum Mundial de Ciutats i Territoris de Pau”

Entre els dies 5 i 7 d'octubre de 2020 tindran lloc les primeres trobades virtuals del “3r Fòrum Mundial de Ciutats i Territoris de Pau” amb la finalitat de posar en marxa les reflexions que serviran de fonaments per al Fòrum Mundial presencial al 2021.

Liderat per la Ciutat de Mèxic, la celebració del 3r Fòrum Mundial del Ciutats i Territoris de Pau” estava prevista per a aquests dies, però a causa de l'impacte de la pandèmia de la COVID-19 arreu del món es va haver de posposar per al 2021. Malgrat aquesta situació, no es va renunciar a aquesta trobada, sinó que es va adaptar, iniciant ara un procés de reflexió que culminarà en el 2021 amb la celebració del Fòrum Mundial de Ciutats i Territoris de Pau a la ciutat de Mèxic. Aquest fòrum no sols està impulsat per Mèxic, sinó que compta amb un comitè organitzador internacional que està format per diferents governs, entitats i organismes internacionals, entre ells la Diputació de Barcelona.

Aquestes trobades virtuals estaran composts de diferents plenàries, espais d'intercanvi d'experiències i reflexió, tallers, etc, i tractaran temàtiques tan rellevants com el dret a la ciutat, migracions i racisme, Agendes globals, igualtat de gèneres etc, totes elles amb l'eix conductor de la construcció de pau i convivència.

Aquesta serà la 3ra edició d'un Fòrum que es va iniciar a Madrid en 2017 amb la participació d'unes 10.000 persones procedents de més de 100 països diferents i de sectors varis (governs, societat civil, acadèmia, empresa etc). Aquesta trobada s'entén com un procés de reflexió i incidència mundial multinivell i multiactor, on s'ofereixen solucions polítiques a problemes reals partint de la construcció de la convivència i la pau en els nostres territoris com a elements necessaris pel desenvolupament sostenible.

Registra’t

Programa Complet

1
Temes:
Jornades
1
Categories:
Àmbit social